Непълнолетни подали сигналите за бомби в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 28, 2015 11:06

Непълнолетни подали сигналите за бомби в Харманли

Акценти

  • Най-вероятно с децата ще се занимава Местната комисия за борба с противообществените прояви

Свързани публикации

Полицаите в Харманли разкриха хората, които подаваха фалшиви сигнали за бомби в няколко обществени заведания. Те са непълнолетни, а извършителят от групата е с инициали Д. Д.Д. Това стана още вечерта на 26 декември, когато в полицията бе получено третото съобщение за поставено взривно устройство, този път в „Хеброс“.

Униформаните са дали материалите на прокурора, който ще реши какво да се прави с децата. Най-вероятно с тях ще се занимава Местната комисия за борба с противообществените прояви.

На родителите може да бъде съставен акт до 2 000 лева. Според Закона за Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112, хората, подаващи  сигнали, които не са по предназначение, могат да бъдат санкционирани със сума от 200 до 1000 лева. Глобата за фалшиви сигнали варира от 2000 до 5000 лева, а за случаите с напразно изразходван ресурс санкциите започват от 10 000 и стигат до 20 000 лева.

Припомняме, че в рамките на една седмица на 112 бяха получени три сигнала за поставени бомба, на „Приказките“, в „Кристал“ и в „Хеброс“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 28, 2015 11:06
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Аттооваяметога декември 30, 16:15

    Как се казва детето?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама