Ендокринолози преглеждаха безплатно в Тополовград

Тонка Славкова
От Тонка Славкова април 3, 2019 11:00

Ендокринолози  преглеждаха безплатно  в Тополовград

Ендокринолози от Военномедицинска академия – София, начело с акад. проф. Ивона Даскалова, преглеждаха безплатно в Тополовград.
В рамките на един работен ден бяха прегледани и изследвани над 100 души, които пожелаха да се възползват от посещението на специалистите в отдалечения сакарски град.
Акад. проф. Даскалова обобщи, че правят впечатление високите стойности на холестерол и недостатъчния контрол на пациентите със захарен диабет. Новодиагностирани са пациенти със захарен диабет тип 2.
Медиците установиха, че около 20 процента от прегледаните са със завишени стойности на кръвна захар на гладно.
От направеното ехографско изследване на щитовидната жлеза на 87 души е открит висок процент патология на щитовидната жлеза и наличие на автоимунен тиреоидит. Голям процент от изследваните пациенти са с възли на щитовидната жлеза. Висок е и процентът на хората със завишено артериално кръвно налягане на фона на провеждане на антихипертензивна терапия.
Лекарите консултираха пациентите и им дадоха ценни съвети за правилно хранене и повече физическа активност. Раздадоха им брошури за диетично хранене и превенция на сърдечно-съдовите заболявания.
Много пациенти получиха глюкомери.
За създаване на нормални условия за работа на екипа се погрижиха служители на Общинската администрация и местната болница. Полезната инициатива посети лично кметът на общината Божин Божинов, който е и инициатор на прегледите.

Тонка Славкова
От Тонка Славкова април 3, 2019 11:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама