Ефективна социална интеграция на младите, се дискутира на семинар в Хасково

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 10, 2016 17:56

Ефективна социална интеграция на младите, се дискутира на семинар в Хасково

Акценти

  • "Гаранция за младежта" е нов подход на ЕК за борба с младежката безработица, който гарантира, че всички млади хора под 25 години — независимо ли са регистрирани в службите по заетостта или не — получават качествено конкретно предложение в рамките на 4 месеца, след като са напуснали формалното образование или са останали без работа.

Свързани публикации

„Нашата страна е сред първите по брой на млади хора, които след завършването на училище не си намират работа.“ това каза Огнян Златев, ръководител на представителството на ЕК в България, който участва в семинар в Хасково. Той бе организиран от информационен център „Европа Директно – Хасково“ и бе на тема: „Европейските политики и тяхната роля за ефективна социална интеграция на младите хора“

Тези хора са уязвими и често стават жертва една страна на крайни политически идеи или на криминални групи. От думите на господин Златев стана ясно, че броят на тези младежи в Европа също не е малък затова Европейската комисия предлага възможности на страните членки за справяне с този проблем. Те са свързани с местната икономика и собствените традиции. Една от тях е програмата „Младежка гаранция

Той припомни един аспект от програмата е Еразъм+, който не е много познат за млади предприемачи, решили да скочат в морето от възможности започнали свой бизнес. Те могат да отидат в друга страна, да направят обмен на опит и да видят как го правят там връстниците им.

„Но е много е важно да бъдем активи, защото няма наготово някой да дойде и да ни предложи решение“, припомни господин Златев.

В конференцията участваха представители на общините от областта, от РИО – Хасково, от неправителствени организации, експерти.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 10, 2016 17:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама