Две жертви след свада в автокъща „Илчев“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 13, 2009 18:32

Две жертви след свада в автокъща „Илчев“

Акценти

  • Харманлийски НОВИНИ, брой 11 (317) година VI, 13-19 март 2009г.

Свързани публикации

Управителят на автокъща ,,Авто Илчев“ Деян К. Пенев и един от собствениците – Янчо Илчев са мъртви, след спречкване между тях.
За трагичния случай съобщи полицията в Харманли в понеделник следобед. Според официалната информация най-напред от офиса на фирмата, който се намира в западния край на града се чули няколко изстрела. Служителките, които се намирали по това време във фоайето пред него, веднага се обадили в полицията. Униформените дошли на място и открили в офиса тялото на Деян, което все още е имало признаци на живот. Извикали линейка, която го прибрала, но в харманлийската болница той починал. Зад бюрото било и тялото на мъртвия Янчо. Ясно е само това, че Деян, който ръководеше продажбите на автомобилите в ,,Авто Илчев“, на няколко пъти след ревизии е бил начитан с парични суми. В понеделник, тази седмица, в деня на убийството е имало такава и е установено отново, че има липси.
Събитията около убийството и самоубийството на двамата се развива за минути. Най-напред в понеделник -9 март, около 14,00 часа в полицията в Харманли се получава сигнал за стрелба в автокъща ,,Авто Илчев“, намираща се в края на града, по посока Хасково. Веднага полицаи от РПУ предприемат заградителни мероприятия на мястото. Двете момичета, които са били във фронт офиса на фирмата са уведомили униформените, че управителят Деян Кирев и собственикът Янчо Илчев са вътре в офиса. Служителките не са разбрали какво е станало вътре, но са чули 3-4 изстрела.
Първи в офиса влизат полицаите и виждат проснато на земята тяло на мъж, облято в кръв, което все още е имало признаци на живот – хъркане. Служителите на реда веднага се обаждат на Спешна помощ. По възможно най-безопасния начин мъжът е бил качен в линейката и откаран в харманлийската болница, където починал. Едва тогава видели, че зад бюрото в офиса има още един труп – този на Янчо.
Тогава полицаите извикали брат му Илчо, като му съобщили да се готви за най-лошото, без да го допускат до местопрестъпланието. От 12,00 до 17,30 часа, когато е приключил първият оглед, Илчо, съпругите на двамата братя и близките им стояха пред автокъщата и не бяха допуснати вътре.

Пред униформените, служителките от фронт офиса на автокъщата са съобщили, че преди изстрелите, не са чули да има скандал, нито пък някакви непривични шумове. Едва след първите изстрели, момичетата ясно са отличили гласа на Янчо, както твърдят те, който извикал: ,,Викайте полиция“. Именно този момент подлежи на изясняване, тъй като първоначално тиражираната версия беше, че Деян е стрелял първи срещу Янчо, след което е излезнал от офиса, извикал е да звънят на полицията, после е влезнал и след това се е чул още един изстрел.
Общо пет са изстрелите в този офис в понеделник следобед, сложили край на два човешки живота в разцвета на живота им. Оръжието, с което е стреляно е намерено до Деян. Той, както и братята Илчо и Янчо са имали законно притежавани пистолети -марка ,,Глог“.
В момента полицаите се въздържат да дават информация по случая, за да не влияят на разследващите, защото дознатели и следователи трябва да си свършат спокойно работата. Във вторник преди обед имаше повторен оглед на местопрестъплението. Все още специалисти проучват балистиката, траекторията на куршумите, местоположението на телата и всичко, което може да хвърли нова светлина на тази трагедия, за да се е изясни. Наблюдаващ прокурор по случая е Павел Жеков.

Двамата братя Илчеви се ползват с добро име в града

Те притежават магазин на главната улица, а в момента строят друг, до новия пазар. Няколко години бяха спонсори на местния футболен клуб ,,Бенковски“.

През миналата година те организираха две състезания с коне край Симеоновград
Наградният фонд бе паричен и бе осигурен от тях и Общината. Направиха писта в местността ,,Асара“, като идеята беше тя да бъде втората писта в България.
“Това бе замислено от доста време и всичко идва от любовта ни към тези красиви животни – конете”, каза тогава за нашия вестник Янчо. “Тя е изцяло наша, средствата за направата на пистата също. Не успяхме да го организираме на Тодоровден, но пък имаме идея това състезание да се провежда на републиканско ниво“. Тогава той сподели, че с брат си обмисляли 2009 да направят 1-2 състезания в Симеоновград, като се надяват това да стане традиция.

Погребението

На погребението на Янчо в сряда да почетат паметта му бяха дошли стотици хора от различни градове на страната, като най-много бяха от Симеоновград, Харманли, Пловдив, Тополовград и София. Колите бяха над 50. На процесията към гробищата, след катафалката вървеше любимият кон на Янчо, впрегнат в двуколка за надбягвания.
Погребението на Деян бе предния ден и бе по-скромно.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 13, 2009 18:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама