Две села в общината се радват на реализирани проекти

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 13, 2019 12:03

Две села в общината се радват  на реализирани проекти

В две села се реализираха проекти с финансовата подкрепата на общината и ПУДООС, гласи съобщение в Фейсбук страницата на Община Харманли.
Първият е в село Иваново, където местните хора могат да се радват на нова детска площадка, която се намира между двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и сградата на читалище „Христо Ботев“. Тя струва 10 000 лв.
Поставени са пързалка, люлка, клатушка и пейки, а наоколо районът е почистен и облагороден с посадени туи и дръвчета. Площадката е подходяща за деца от 3 до 12 години, като за допълнителна безопасност е положена ударопоглъщаща настилка. Новата придобивка накара ивановци да инициират и обновяване на чешмата, символ на селото им, както и кът за отдих около нея.
Младите хора на село Шишманово създадоха приятен кът за отдих за деца и възрастни край детската площадка в центъра на своето село. С реализацията на проекта „Наше село“, част от кампанията „Харманли за младите“, те изградиха дървена беседка с маса и пейки, където ще се събират всички поколения. Красивата беседка допълва обновения център и главен път в селото.

От Общината съобщават, че приключи ремонтът на последния четвърти обект от проект „Рехабилитация и реконструкция на общинска пътна мрежа на територията на Община Харманли“, където 3 000 км от път НКV 1217/II-76 Българин – Шишманово, който е с обща дължина от 4 300 км, е рехабилитиран, с поставени нови водостоци, тръбна мрежа за широколентов интернет, банкет, мантинели, бордюри, тротоари в населеното място, маркировка.
Проектът е финансиран по Програма за развитие на селските райони 2014-2020. За оставащия участък от пътя между селата Българин и Шишманово (1 300км), който не е обновен поради конкретните изисквания на програмата, се уточнява с съобщението на Община, която търси възможности за финансиране.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 13, 2019 12:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.