Две села в общината се радват на реализирани проекти

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 13, 2019 12:03

Две села в общината се радват  на реализирани проекти

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #41/170, 8-14 ноември 2019 г.

Свързани публикации

В две села се реализираха проекти с финансовата подкрепата на общината и ПУДООС, гласи съобщение в Фейсбук страницата на Община Харманли.
Първият е в село Иваново, където местните хора могат да се радват на нова детска площадка, която се намира между двора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и сградата на читалище „Христо Ботев“. Тя струва 10 000 лв.
Поставени са пързалка, люлка, клатушка и пейки, а наоколо районът е почистен и облагороден с посадени туи и дръвчета. Площадката е подходяща за деца от 3 до 12 години, като за допълнителна безопасност е положена ударопоглъщаща настилка. Новата придобивка накара ивановци да инициират и обновяване на чешмата, символ на селото им, както и кът за отдих около нея.
Младите хора на село Шишманово създадоха приятен кът за отдих за деца и възрастни край детската площадка в центъра на своето село. С реализацията на проекта „Наше село“, част от кампанията „Харманли за младите“, те изградиха дървена беседка с маса и пейки, където ще се събират всички поколения. Красивата беседка допълва обновения център и главен път в селото.

От Общината съобщават, че приключи ремонтът на последния четвърти обект от проект „Рехабилитация и реконструкция на общинска пътна мрежа на територията на Община Харманли“, където 3 000 км от път НКV 1217/II-76 Българин – Шишманово, който е с обща дължина от 4 300 км, е рехабилитиран, с поставени нови водостоци, тръбна мрежа за широколентов интернет, банкет, мантинели, бордюри, тротоари в населеното място, маркировка.
Проектът е финансиран по Програма за развитие на селските райони 2014-2020. За оставащия участък от пътя между селата Българин и Шишманово (1 300км), който не е обновен поради конкретните изисквания на програмата, се уточнява с съобщението на Община, която търси възможности за финансиране.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 13, 2019 12:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама