Два пъти прекратяват обществена поръчка за доставка на електробуси за Хасково

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 10, 2020 15:02

Два пъти прекратяват обществена поръчка за доставка на електробуси за Хасково

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 47/931 година XVII, 11 - 17 декември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

От „Тролейбусен транспорт“ ЕООД – Хасково, два пъти прекратяват процедурата по избор на доставчик на 5 нови електрически автобуса. Тя включваше изграждане на 6 зарядни станции и създаване на необходимата инфраструктура за електрозахранване.
Намерението да се закупят електробуси бе обявено от Министерството на околната среда и водите. В съобщение от 13 декември 2019 г. се казва, че министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на община Хасково Станислав Дечев и управителят на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД Йордан Панев са подписали договор за обществен електротранспорт в Хасково. С новите придобивки трябва да се подобри на качеството на атмосферния въздух в Хасково, намаляването на нивата на фини прахови частици и азотни окиси.
Последва обществена поръчка, обявена на 13 януари 2020 г. Тя бе за „Доставка на електрически автобуси с необходимото диагностично оборудване и доставка и монтаж на зарядни станции за електробуси“.
Две седмици след това, с Решение на управителя на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД Йордан Панев, процедурата е прекратена. Като причина се посочва нарушение, описано в жалба, подадена в Комисията за защита на конкуренцията от „Българска автомобилна индустрия“ ЕАД. В нея се посочва, че има допусната дискриминация при оценката на един от критериите за възлагане. Твърди се, че в посочените в техническата спецификация алтернативи – един или два тягови двигателя за доставяните електробуси, необосновано се ощетяват онези участници в поръчката, които биха предложили електробуси, задвижвани от един тягов двигател.
На 26 май е обявена нова обществена поръчка със същото наименование като първата.
Процедурата и при нея е прекратена с Решение от 16 юни 2020 г. на управителя Йордан Панев.
Този път като причина се изтъква, че при публикуването на одобрените документи е пропуснато да бъде публикуван проект на договор, който е задължителна част от документацията на обществената поръчка.
Трета поръчка за доставка на електробуси до този момент не е обявена.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 10, 2020 15:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама