Доброто продължава. Стартира нова дарителска кампания за детско отделение

От ноември 10, 2019 06:40

Доброто продължава. Стартира нова дарителска кампания за детско отделение

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #41/170, 8-14 ноември 2019 г.

Свързани публикации

След ремонта и обновяването от доброволци на детското нефрологично отделение в София, на ред е отделението за чревни инфекции в единствената за Южна България инфекциозна клиника към УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив. Инициативата е продължение на проекта #задоброто, на която инициатор е Кремена Кунева от Харманли. В основата пък на тази в Пловдив стои Свилена Георгиева, отново от Харманли. Тя е на 36 години, има две деца и живее със семейството си в Пловдив.
Със състоянието на Инфекциозното тя се запознава от близо, когато й се налага да влезе за лечение на детето си. И отново, както в софийската детска нефрология, се среща с персонал, който е принуден да работи при нечовешки условия, опасно здравословни, при това за лечение на деца, при това инфекциозно болни.
Свилена вече има подкрепата на групата от София, а на личния си профил във Фейсбук отправя призив:
„Здравейте! И ПОМОЩ! Имам нужда от съмишленици за каузата, за която ще прочетете отдолу. В момента сме на етап изчакване на административно разрешение. Миналата седмица разговарях с куп хора от УМБАЛ „Свети Георги“, пуснах молба и очакваме да бъдем допуснати да извършим оглед и да изчислим ориентировъчно колко ще струва ремонтът на отделението. Засега знам със сигурност, че ще трябва шпакловане, боядисване, чаршафи и много мръсна работа на терен. Ще съм благодарна за всеки контакт с подходяща фирма, за идеи, ентусиасти и каквото се сетите. Разбира се, ще трябват и пари. Ще публикувам и страница, която ще създадем, за да организираме всичко. Там ще може да добавите приятелите си и да ни кажете с какво може да си помогнем. Вярвам, че заедно можем всичко. #задецата.“
Вече е създаден профил на групата във Фейсбук: Проект #за доброто, а средствата се набират в платформата ва Фондация BCause с адрес в интернет: https://platformata.bg/bg/kauzi/campaigns/all/lechenie-rehabilitacia.html – Ремонт на инфекциозно отделение в Пловдив. Целта е да се съберат 20 000 лв., като при реализиране на идеята може да се наложи да се актуализира сумата. Решенията за избор на доставчици ще се взимат от инициативния комитет от доброволците на кампанията.
След приключване на редакционния брой за миналата седмица разбрахме, че Кремена Кунева е номинирана от Българската педиатрична асоциация за “Личност на годината” в категория “Личност, ангажирана с каузата на детското здравеопазване“.

От ноември 10, 2019 06:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама