Дневен център „Надежда“ вече е в помощ на родители на деца с увреждания

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 29, 2020 08:17

Дневен център „Надежда“ вече е в  помощ на родители на деца с увреждания

Акценти

  • Регионален вестник, # 25/909 година XVII, 26 юни - 2 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Дневен център „Надежда“, град Харманли, вече заработи. Той бе открит в понеделник, 22 юни, и в него в комфортна среда ще бъде предоставена грижа за 30 деца и младежи с увреждания от общината. Освен това центърът има възможност за почасови услуги като рехабилитация, терапия, консултации за още до 60 потребители.
На официалното откриване кметът Мария Киркова пожела на екипа да се грижат с много любов, с много нежност и внимание за децата.
Благодарност за оказаното доверие и повече информация за Дневен център „Надежда“ споделиха ръководителят на проекта Маргарита Костолова и управителят на центъра Мима Кръстева.
Архиерейскит наместник на Харманлийска духовна околия Живко Петров извърши тържествен водосвет и освещаване на новия център. Той също пожела здраве и благоденствие на целия екип, на потребителите на услугата и на техните близки.
Гостите имаха възможност поетапно да разгледат специализираните кабинети, спазвайки всички мерки, свързани с ограничаване разпространение на COVID-19.
Сред официалните лица, уважили тържественото откриване, бе Емилия Стефанова – главен експерт „Закрила на детето“ при Регионална дирекция „Социално подпомагане“, град Хасково
Община Харманли бе сред първите, сключили договор за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ за изпълнение на проект „Продължаваща подкрепа за деинституционализация на деца и младежи с увреждания и техните семейства.
Дневен център „Надежда“ е финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси”.

Стойността на проекта е 1 171 006,33 лв., от които разходи по линия на ЕСФ в размер на 995 355,38 лв. и национално съфинансиране – 175 650,95 лв.
Изпълнението на строително-монтажните работи се извърши от „Електростроежи“ АД, Хасково, в рамките на 30 месеца.
Дневният център „Надежда” се намира в основно ремонтираната, рушаща се преди сграда на детска градина на ул. „Христо Смирненски“ №23.
В центъра ще се извършва обучителна, рехабилитационна и терапевтична дейност на деца и младежи с увреждания. Разполага и със специализирано, битово и административно оборудване. Това са: позициониращите столове за деца от 2 до 8 години и от 7 до 15, стълба за рехабилитация, шведска стена, вертикализатор, проходилки, масажна кушетка, топки за рехабилитация, басейн с топки, воден кът с две кули, ултравиолетов панел, вдлъбнато и изпъкнало огледало, диоден тунел, звездно небе, светлинен водопад, огледална сфера, прожектор за релаксация.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юни 29, 2020 08:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама