Дискриминирана ли е Тополовградска община, пита съветник

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 8, 2018 18:36

Дискриминирана ли е Тополовградска  община, пита съветник

Дали Тополовградската община не е дискриминирана, попита на последната сесия общинският съветник Красимир Иванов.
Въпросът бе към председателя на ОбС Васил Сяров, който е и председател на общинската структура на ГЕРБ в общината. „Защо само на нашата територия няма маркировка по пътища. Прави ми впечатление, че на територията на Харманли и на Елхово има такава маркировка, а на тези в община Тополовград – няма. Дало това не е, защото тук кметът не е от ГЕРБ,“ попита той.
Господин Сяров обеща да попита областния управител дали това е така.
Друг въпрос към него бе отправен от Пламен Минчев. Той поиска да знае защо не му се дава информация за неприсъствието на общински съветник на постоянните комисии към Общинския съвет. „Те са неразделна част от работата на съвета, а отсъствието от тях подлежи на санкции“, каза той и настоя председателят да си гледа по-сериозно задълженията.
На тази сесия съветниците отпуснаха още 50 000 лева за детските градини. Те гласуваха това да стане от общински пари. Детските градини разполагат с бюджет от 560 004 лв. В докладната на кмета е записано, че на база отчетните данни за периода януари – октомври 2018 г., основният разход, формиращ недостига в дейността, са заплатите и осигурителните вноски на 55.5 броя персонал в т. ч. 22 бр. педагогически и 33.5 бр. непедагогически.
Усвоените средства за работни заплати са 404 474.00 към 31 октомври 2018 г.
При разчет за необходимите средства за цялата 2018 г. за заплати на персонала са необходими общо 491 306.00 лв. в т.ч. 5 500 лв. за диференцирано заплащане и полагащи се осигуровки в размер на 104 157.00 лв.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 8, 2018 18:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама