Диабетици си направиха курбан за здраве

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 21, 2018 10:03

Диабетици си направиха  курбан за здраве

Тополовградското дружество на диабетиците си направиха курбан за здраве в местността Корията, край Тополовград в чест на Богородица. Присъстващите членове бяха поздравени от председателя Руска Ирибаджакова, която припомни и моменти от живота на Божията майка.
Освен това диабетиците получиха указания от нея във връзка със попълването на необходимите документи за участие в стартиращата през есента кампания: „Здравословно хранене в условията на живот с диабет” – финансирана от бюджета на страната. Кампанията се провежда през година, като новото този път е, че няма да има ограничения във връзка с доходите на лицата, които имат право на нея. Помощта включва пакети със здравословна храна, които ще се раздават поетапно.
В тополовградското дружество членуват 147 лица с доказан диабет, но според госпожа Ирибаджакова в общината те са много повече – над 600.
За пореден път тя от името на всички изказа благодарност на д-р Станимира Петкова от Харманли за нейните грижи към диабетно болните от община Тополовград.
На всички дошли на празника бе поднесен курбан, осигурен от ръководството на дружеството за здраве и за празника, а доста от тях завъртяха и едно право българско хоро по този повод.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 21, 2018 10:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама