Денят на християнското семейство събра щастливци

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 21, 2013 16:44

Денят на християнското семейство събра щастливци

Акценти

  • Вестник "НОВИНИ", 29 ноември - 5 декември 2013 г.

Златни сватби събраха рекорден брой семейства, оженили се през 1963

Рекорден брой брачни двойки отпразнуваха своите златни сватби в Деня на християнското семейство на 21 ноември (четвъртък). Честването се състоя в Културния център на Харманли, а дошлите семейства бяха 22, от общо 27 поканени. На тържеството те споделиха откровения от личния си живот, като признаха, че най-важното в него е доверието и взаимното разбирателство. Всички двойки вдигнаха тост с горчиво шампанско, като си пожелаха да са живи и здрави, да отпразнуват следващия си юбилей все така щастливи. Юбилярите получиха подаръци с китка здравец от организаторите на празника. Специална торта на три етажа бе приготвена отново за тях, а честта за разрязването и имаше двойката, която първа е сключила брак през не далечната 1963 година. Докато опитваха от сладката торта, някои от златните съпруги събраха смелост и изпълниха лирични песни, за да се поздравят помежду си.
Кметът на Харманли Михаил Лисков, който не присъства на тържеството, бе изпратил поздравителен адрес до празнуващите. С това честитките съвсем не приключиха,защото децата от ОДЗ „Пролет“ изпълниха модерни и народни песни и танци, с които възхитиха юбилярите.
Това събитие се е превърнало в традиционна среща, защото Демократичния съюз на жените в Харманли съвместно с общината го организира за десета поредна година. Тази среща е наложена дори като традиция и е добила популярност и води до там, че двойките любопитстват дали срещата ще се проведе отново.

Младежи от ГЕРБ Харманли организираха парти за най-младите двойки

Младежи от ГЕРБ – Харманли отбелязаха с тържество Деня на християнското семейство. То бе организирано на 21 ноември (четвъртък) и на него бяха поканили 7 двойки, които са сключили църковен брак през 2013 година. Инициативат на ГЕРБ младежи премина под мотото „Семейството – храм на добродетели“. За да успеят във всичко това, инициаторите са потърсили съдействието на свещениците от които са получили и информацията за това кои са семейните двойки, сключили брак през тази година. Поканените гости бяха именно сред тези и се събраха в бистро „Авангард“ в нощта на празника. Водещата – госпожа Кочева, бе организирала забавна програма за максималното забавление на присъстващите семейства.
Празникът започна с водосвет, отслужен от отец Атанасий, в съслужие със свещениците Георги и Живко, в който всички присъстващи запалиха свещи и си пожелаха молейки се да бъдат завинаги заедно. Програмата продължи с танци, които ги накараха да си припомнят мигове от техните сватбени тържества. Диджеят пусна песните, които са звучали по време на първият им брачен танц и това беше неговият личен поздрав към двойките. Сред присъстващите имаше и такива които споделиха, че не си я спомнят, затова и не се отправиха към импровизираната сцена. Всяка двойка получи папирус с послание и подарък символизиращи семейното щастие. Младежите единодушно определиха победителя от надпреварата за най-страстна целувка – семейство Десислава и Радин Радинови, които получиха специалния подарък – ваучер за магазин „Автограф“.
Семейства споделиха пред всички останали интересни случки от брачния си живот, което предизвика бурни емоции заради изказаните откровения.
ГЕРБ младежи организира това събитие за пръв път, а организаторите смятат от тук нататък това да се случва ежегодно. Проявата бе организирана с подкрепата на винарна „Братанов“, месокомбинат „Кики“ и магазин „Автограф“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 21, 2013 16:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама