Денят на християнското семейство събра щастливци

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 21, 2013 16:44

Денят на християнското семейство събра щастливци

Златни сватби събраха рекорден брой семейства, оженили се през 1963

Рекорден брой брачни двойки отпразнуваха своите златни сватби в Деня на християнското семейство на 21 ноември (четвъртък). Честването се състоя в Културния център на Харманли, а дошлите семейства бяха 22, от общо 27 поканени. На тържеството те споделиха откровения от личния си живот, като признаха, че най-важното в него е доверието и взаимното разбирателство. Всички двойки вдигнаха тост с горчиво шампанско, като си пожелаха да са живи и здрави, да отпразнуват следващия си юбилей все така щастливи. Юбилярите получиха подаръци с китка здравец от организаторите на празника. Специална торта на три етажа бе приготвена отново за тях, а честта за разрязването и имаше двойката, която първа е сключила брак през не далечната 1963 година. Докато опитваха от сладката торта, някои от златните съпруги събраха смелост и изпълниха лирични песни, за да се поздравят помежду си.
Кметът на Харманли Михаил Лисков, който не присъства на тържеството, бе изпратил поздравителен адрес до празнуващите. С това честитките съвсем не приключиха,защото децата от ОДЗ „Пролет“ изпълниха модерни и народни песни и танци, с които възхитиха юбилярите.
Това събитие се е превърнало в традиционна среща, защото Демократичния съюз на жените в Харманли съвместно с общината го организира за десета поредна година. Тази среща е наложена дори като традиция и е добила популярност и води до там, че двойките любопитстват дали срещата ще се проведе отново.

Младежи от ГЕРБ Харманли организираха парти за най-младите двойки

Младежи от ГЕРБ – Харманли отбелязаха с тържество Деня на християнското семейство. То бе организирано на 21 ноември (четвъртък) и на него бяха поканили 7 двойки, които са сключили църковен брак през 2013 година. Инициативат на ГЕРБ младежи премина под мотото „Семейството – храм на добродетели“. За да успеят във всичко това, инициаторите са потърсили съдействието на свещениците от които са получили и информацията за това кои са семейните двойки, сключили брак през тази година. Поканените гости бяха именно сред тези и се събраха в бистро „Авангард“ в нощта на празника. Водещата – госпожа Кочева, бе организирала забавна програма за максималното забавление на присъстващите семейства.
Празникът започна с водосвет, отслужен от отец Атанасий, в съслужие със свещениците Георги и Живко, в който всички присъстващи запалиха свещи и си пожелаха молейки се да бъдат завинаги заедно. Програмата продължи с танци, които ги накараха да си припомнят мигове от техните сватбени тържества. Диджеят пусна песните, които са звучали по време на първият им брачен танц и това беше неговият личен поздрав към двойките. Сред присъстващите имаше и такива които споделиха, че не си я спомнят, затова и не се отправиха към импровизираната сцена. Всяка двойка получи папирус с послание и подарък символизиращи семейното щастие. Младежите единодушно определиха победителя от надпреварата за най-страстна целувка – семейство Десислава и Радин Радинови, които получиха специалния подарък – ваучер за магазин „Автограф“.
Семейства споделиха пред всички останали интересни случки от брачния си живот, което предизвика бурни емоции заради изказаните откровения.
ГЕРБ младежи организира това събитие за пръв път, а организаторите смятат от тук нататък това да се случва ежегодно. Проявата бе организирана с подкрепата на винарна „Братанов“, месокомбинат „Кики“ и магазин „Автограф“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 21, 2013 16:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.