Денят 14 февруари събра три празника

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 23, 2017 04:39

Денят 14 февруари събра три празника

Денят 14 февруари събра три празника в едно и даде възможност на много хора да ги отбележат.
На този ден църквата отбелязва Успението на Свети Кирил Славянобългарски, празникът на Свети Трифон Зарезан по стар стил и католическия Ден на влюбените. Последният се отбеляза предимно от млади хора. Има и изключения, в Ивайловград влюбени двойки спечелиха награди – пътуване до Франция. На тази дата е празника на града (стр. 9). Празнуваха и във всички села на общината. .
В Свиленград отбелязаха този ден с литературното четене „Любов и вино“, а свиленградчани избраха да стоплят сърцето си с шепа любов. (стр. 2)
Трифоновден бе отбелязван масово от винопроизводители, които щедро разливаха вино на гостите си. Свещеници едва смогваха да отслужат водосвети на лозята. (стр. 3)
По традицията в неделята, около празника, харманлийци се събраха в местността Трифончето, където се веселяха и опитаха от вкусния курбан дарен от общината. (стр. 3).
На 14-ти празника отбелязаха в центъра на Любимец, (стр. 8), в избите на Каражнина естейт и Кастра Рубра със своите работници. Купон имаше и в новата винарна в село Димитровче, свиленградско.
Отбелязването на празника, свързан с виното не е приключило. На 17 февруари в Хасково ще има коктейл и изложба – дегустация на вина и хранителни продукти.
Хасковската търговско промишлена палата организира за поредна година среща с регионалния бизнес по случай празника “Трифон Зарезан”.
На 18 февруари, събота, ще се състои традиционно зарязване на лозята и фолклорна програма. След това ще има дегустация и обяд във винарска изба „Кастра Рубра”, село Коларово, община Харманли.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 23, 2017 04:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.