Новата ограда по границата ни с Турция вече е готова

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 21, 2013 10:30

Новата ограда по границата ни с Турция вече е готова

Акценти

  • Duo no commodo senserit.
  • Eam ne debitis singulis.
  • Ut his wisi perpetua omittantur, clita qualisque ex vix.

Свързани публикации

Новата телена ограда по границата ни с Турция вече е готова. Министърът на отбраната Ангел Найденов представи пред журналисти 33-километровата отсечка с бодлива тел, която трябва да спре притока на бежанци в тази част на границата при село Голям Дервент.

„Справихме се. Имаме изградено защитно съоръжение и монтирана охранителна мрежа”, каза министърът по време на медийния ден, който се проведе в района на възпрепятстващото съоръжение на българо-турската граница.

Пред журналистите министър Найденов подчерта, че изпълнителят на това защитно съоръжение е Министерството на отбраната и е изградено на най-трудно достъпните райони на границата между България и Турция. Той потвърди, че поради редицата скандали, възникнали около това съоръжение, са извършвани много проверки. Той помоли журналистите да не му задават въпроси за стойността на съоръжението, което е надхвърлило първоначалната цена, защото не знае отговора на тези въпроси.

„Това е проект на МВР”, допълни Найденов. Проектът е приет за изпълнение от Министерството на отбраната. „А какви са разчетите, материалите, колко е стойността на конструкцията, е ангажимент на проектанта, а не на Министерството на отбраната”, добави министърът.

Найденов беше придружен от вицеадмирал Румен Николов и генерал-майор Андрей Боцев. И двамата подчертаха значимостта на съоръжението, което ще спре преминаването на чужди граждани на територията на България.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 21, 2013 10:30
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Delcho Delchev ноември 21, 12:25

    Тестов коментар.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама