Държавата отвърна с глоби на тези, които отново решиха да защитят бизнеса си

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 11, 2018 16:43

Държавата отвърна с глоби на тези, които отново решиха да защитят бизнеса си

Глоби на всички протестиращи, които блокираха днес трасе на митнически пункт „Капитан Андреево“. Това бе отговорът на държавата, към тези, които за втори път излязоха да защитят бизнеса си. Това бяха представители на малките малкият бизнес в горивата, които настояваха да не се приема законопроектът за административно регулиране на търговията с нефт и нефтени продукти във вида, в който е предложен. Според тях това ще унищожи бизнеса им, а интерес имат големите веригите бензиностанции. Прогнозират, че ако този закон се приеме, това ще доведе до увеличаване цените на горивата.

Днешният протест не бе разрешен, а докато протестиращите бяха блокирали трасето, се образува километрична опашка от леки автомобили и автобуси и гастарбайтери.

По-рано днес парламентът прие на второ четене текстове от т. нар. законопроект за горивата, с който се въвеждат специални изисквания за регистрация на търговците на едро и дребно с нефтени продукти – определен уставен капитал и обезпечения. За да бъде регистрирано за търговия на едро с нефт и нефтени продукти, лицето трябва да има внесен уставен капитал или активи в размер не по-малък от 1 млн. лева. За търговия на дребно ще се изисква внесен уставен капитал или имущество в размер не по-малък от 20 хиляди лева, предвиждат разпоредбите.

This slideshow requires JavaScript.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 11, 2018 16:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама