Дълговете на Симеоновград – намалени чувствително

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 18, 2015 10:42

Дълговете на Симеоновград – намалени чувствително

Акценти

  • На тази сесия бе приет и бюджета на общината за 2015 година
  • Той е 6.8 млн. лв.

Свързани публикации

Дълговете на община Симеоновград са сериозно редуцирани на 192 000 лева, съобщи кметът Пейчо Стайков на последната сесия на ОбС. След него председателят на ОбС – Антон Петров уточни, че ако се съберат всички вземания от фирми и граждани, то задълженията ще останат около 97 000 лева.

На тази сесия бе приет и бюджета на общината за 2015 година. Той е 6.8 млн. лв.

Собствените приходи са 3 7 млн., а останалите са субсидии от републиканския бюджет и трансфери.

С още 9 328 302 лева, от държавния бюджет ще се прави реконструкция на улична мрежа в на 12 улици в града и основен ремонт на част от пътя между селата Константиново и Поляново и друга отсечка от Симеоновгпрад за селата Свирково, Троян-Дряново-Тянево. Предстои изграждане на кула и технически съоръжения за детекция и превенция на горски пожари

по време на заседанието стана дебат стана единствено за намерението на общината да купува багер. За Дончо Донев това било излишно и не виждал причина да се харчат общински пари за подобни неща. Мария Иванова, попита какъв е този еднокофен багер, тя като минен инженер не е чувала за подобно нещо. Иван Илчев също каза, че е безсмислено да се дават 50 хиляди за багер.

Отговори заместник кмета – Живко Чакъров. Той припомни на съветниците, че в града има толкова много боклуци, че на хора от временната заетост с лопати ще им е необходимо седмици да се справят. Освен това се налагало след наводнения или други други бедствия по няколко пъти в седмицата чакаме за услуги от други фирми да им предоставят багер.

В край на сесията Костадин Стамов от Атака попита кмета има ли информация казармите на Симеоновград да се ремонтират за бежански лагер. Бдителни симеоновградчани виждали от там да излизат камиони и те решили, че там вече се прави ремонт.

Кметът Пейчо Стайков заяви, че не е информиран, да се извършват такива ремонти, а камионите, които излизат извозвали пясък.

Говорил съм с Николай Казаков от ДАБ и той ме увери, че към тази дата няма проучване и нямат намерение за изграждане на лагер в Симеоновград Не мога да взема еднолично решение и ще се съобразя с мнението на гражданите, но се боя че никой няма да ни пита. Това са военни имоти и стратегията на на държавата може да не съвпада с тази на общината.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 18, 2015 10:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама