Дълговете на Симеоновград – намалени чувствително

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 18, 2015 10:42

Дълговете на Симеоновград – намалени чувствително

Акценти

  • На тази сесия бе приет и бюджета на общината за 2015 година
  • Той е 6.8 млн. лв.

Свързани публикации

Дълговете на община Симеоновград са сериозно редуцирани на 192 000 лева, съобщи кметът Пейчо Стайков на последната сесия на ОбС. След него председателят на ОбС – Антон Петров уточни, че ако се съберат всички вземания от фирми и граждани, то задълженията ще останат около 97 000 лева.

На тази сесия бе приет и бюджета на общината за 2015 година. Той е 6.8 млн. лв.

Собствените приходи са 3 7 млн., а останалите са субсидии от републиканския бюджет и трансфери.

С още 9 328 302 лева, от държавния бюджет ще се прави реконструкция на улична мрежа в на 12 улици в града и основен ремонт на част от пътя между селата Константиново и Поляново и друга отсечка от Симеоновгпрад за селата Свирково, Троян-Дряново-Тянево. Предстои изграждане на кула и технически съоръжения за детекция и превенция на горски пожари

по време на заседанието стана дебат стана единствено за намерението на общината да купува багер. За Дончо Донев това било излишно и не виждал причина да се харчат общински пари за подобни неща. Мария Иванова, попита какъв е този еднокофен багер, тя като минен инженер не е чувала за подобно нещо. Иван Илчев също каза, че е безсмислено да се дават 50 хиляди за багер.

Отговори заместник кмета – Живко Чакъров. Той припомни на съветниците, че в града има толкова много боклуци, че на хора от временната заетост с лопати ще им е необходимо седмици да се справят. Освен това се налагало след наводнения или други други бедствия по няколко пъти в седмицата чакаме за услуги от други фирми да им предоставят багер.

В край на сесията Костадин Стамов от Атака попита кмета има ли информация казармите на Симеоновград да се ремонтират за бежански лагер. Бдителни симеоновградчани виждали от там да излизат камиони и те решили, че там вече се прави ремонт.

Кметът Пейчо Стайков заяви, че не е информиран, да се извършват такива ремонти, а камионите, които излизат извозвали пясък.

Говорил съм с Николай Казаков от ДАБ и той ме увери, че към тази дата няма проучване и нямат намерение за изграждане на лагер в Симеоновград Не мога да взема еднолично решение и ще се съобразя с мнението на гражданите, но се боя че никой няма да ни пита. Това са военни имоти и стратегията на на държавата може да не съвпада с тази на общината.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 18, 2015 10:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.