Чудотворни икони днес бяха донесени в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 28, 2019 19:21

Чудотворни икони днес бяха донесени в Харманли

Акценти

  • Чудотворните икони на Пресвета Богородица Скоропослушница и Пресвета Богородица Касперовская ще останат в Харманли до 1 октомври

Свързани публикации

Чудотворните икони на Пресвета Богородица Скоропослушница и Пресвета Богородица Касперовская днес бяха донесени в Харманли.

Те пристигната в Града на Балоногата около 16:30 часа. Тук бяха посрещнати от архийерейския наместник отец Живко и други свещеници. С литийно шествие светините бяха отнесени в храма „СВ. Иван Рилски“, където миряните ги целуваха и им се покланяха.

Свещеници отслужиха Вечерня.

Чудотворните икони на Пресвета Богородица Скоропослушница и Пресвета Богородица Касперовская ще останат в Харманли до 1 октомври, след което ще бъдат занесени в Свиленградска духовна околия.

Мястото на иконите е град Ананиев – Украйна. В Харманли пристигат от Стара  Загора.

Иконата на Пресвета Богородица Скоропослушница е популярна и с чудотворната си сила за бърза помощ, за здраве, при житейски и семейни проблеми, при отчаяние, а също за забременяване и раждане на здраво дете, както и много други. Вярва се, че при молитви и от сърце, помощта идва наистина бързо, от където произхожда и наименованието на чудотворната икона.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 28, 2019 19:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.