Чудотворни икони пристигната в Харманли

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 28, 2019 19:21

Чудотворни икони пристигната в Харманли

Акценти

  • Чудотворните икони на Пресвета Богородица Скоропослушница и Пресвета Богородица Касперовская ще останат в Харманли до 1 октомври

Свързани публикации

Чудотворните икони на Пресвета Богородица Скоропослушница и Пресвета Богородица Касперовская днес бяха донесени в Харманли.

Те пристигнаха в Града на Белоногата около 16:30 часа. Тук бяха посрещнати от архийерейския наместник отец Живко и други свещеници. С литийно шествие светините бяха отнесени в храма „Св. Иван Рилски“, където миряните ги целуваха и им се покланяха.

Свещеници отслужиха Вечерня.

Чудотворните икони на Пресвета Богородица Скоропослушница и Пресвета Богородица Касперовская ще останат в Харманли до 1 октомври, след което ще бъдат занесени в Свиленградска духовна околия.

Мястото на иконите е град Ананиев – Украйна. В Харманли пристигат от Стара  Загора.

Иконата на Пресвета Богородица Скоропослушница е популярна и с чудотворната си сила за бърза помощ, за здраве, при житейски и семейни проблеми, при отчаяние, а също за забременяване и раждане на здраво дете, както и много други. Вярва се, че при молитви и от сърце, помощта идва наистина бързо, от където произхожда и наименованието на чудотворната икона.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 28, 2019 19:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама