Читалище „Дружба“ с ново Настоятелство и същия председател

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 1, 2016 23:59

Читалище „Дружба“ с ново Настоятелство и същия председател

Акценти

  • Никола Зайчев е председател на Настоятелството 12 години, а през 70-те е бил още един мандат

Свързани публикации

Ново настоятелство със същия председател избра Общото събрание на читалище „Дружба – 1870“ –  Харманли. То се проведе тази вечер при стриктен пропускателен режим, при който не бяха допуснати никакви външни лица, включително и съветник. Във фоайето на читалището се събраха стотина човека, които трябваше да изберат лицата, които да ръководят 146-годишното читалище през следващите 3 години.

Имаше възражения, че някои от членовете на Общото събрание не са плащали членския си внос през годините навреме, което е задължително условие за участие в Отчетно изборно събрание. Правилата са, че ако не си негов член от две години, не можеш да бъдеш избиран в Настоятелството.

Кандидатурите за членове на ръководния орган бяха 10, но бройката му е фиксирана на 7. Най-много гласове получиха Никола Зайчев, Любо Радев, Петя Карабакалова, Валентина Димитрова, Георги Миланов, Росица Христозова, Илия Радев.

Валентина Димитрова, предложи господин Зайчев за председател с думите, че „възрастта не е порок и от хора като Зайчев можем да черпим само мъдрост, опит и радост. Генерал  Шарл Де гол е управлявал Франция до 79 години, а американски президент е бил със 70 годишен стаж.“

„Ако има здраве и живот, нещата в читалището ще се движат в много по-големи обороти,“ бяха първите думи на господин Зайчев. „Първата задача е търсенето на средства за залата, където бе библиотеката да стане хубав танцов салон. А основна задача е намирането на нови лица, нови специалисти. Трябват ни млади художествени ръководители. Ако тук не достигат, ще търсим от Хасково, Димитровград или Пловдив.“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 1, 2016 23:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама