Бюджетът на Симеоновград бе наречен с много имена

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 5, 2017 09:48

Бюджетът на Симеоновград  бе наречен с много имена

„Бюджет – 2017“ бе наречен с няколко имена. Добри думи за него прочете Даниела Деспова. По време на дебатите каза, че ще го подкрепи, защото съзнавала сериозността на този важен и необходим за функционирането на общината документ.
За нея той е бюджет на оцеляването, не е ограничителен или рестриктивен, по-скоро е консервативен. „Всичките съветници не го гласуваме с особено удоволствие,“ обобщи тя.
С това се съгласи финансистът Антоанета Трифонова, която допълни. „Ако имаме много пари, може да бъде много весел бюджет, в смисъл, че кой каквото предложение даде, да го използваме. В цялата община ще има хубава вода, асфалтирани улици, театри, концерти. Но веселият бюджет не може да се осъществи само по решение на ОбС, защото има рамка – Закон за публичните финанси. Колкото и законодателя да казва, че след като имате пари, може да правите каквото искате, той вкарва ограничения.“
„Да, консервативен е“, потвърди кметът Милена Рангелова. „Ако си спомняте 3 – 4 месеца след встъпването ми в длъжност, аз ви запознах с финансовото състояние на общината. Задълженията ни бяха около 1.5 милиона. Сега са под 800 000. Имахме приходи от концесии, които ни помогнаха да разплатим задължения. За мен консервативен бюджет не е страшен, защото ние сме свикнали да пестим всяка стотинка и ще се стремим да има едно балансирано харчене на малкото средства, които има.“

Само един не подкрепи приемането на новия бюджет на община Симеоновград за 2017 година. Единственият „въздържал се“ бе Антон Петров от БСП.

 

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 5, 2017 09:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама