БСП пробваха да раздадат общински пари, после си бръкнаха и в джобовете

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 4, 2016 07:39

БСП пробваха да раздадат общински пари, после си бръкнаха и в джобовете

Съветниците от БСП – Харманли използваха деца, за да повлияят на местните парламентаристи при гласуване на внесена от тях докладна. С нея те искаха общината да отпусне 3 950 лева за участие на корабомоделисти на европейско състезание в Унгария. Там трябваше да заминат мъжете Емил Димитров и Стоян Лилянов, които са определени да представляват страната ни в Надканижа, Унгария, от 30 юли до 7 август.
„Мили деца, искате ли да отидете на състезание?“ С тези думи общинският съветник Надежда Колева се обърна към 6-те нищо неподозиращи малчугани от клуба, които нейната група бе извикала да присъства на сесията.
Думите на госпожа Колева се приеха с ирония от дясната част на ОбС. Тя сериозно заяви, че докладната е мотивирана, обоснована, а решението, което предлагат, е постижимо.
Динко Тървалиев предложи на Любомир Андреев, вносител на предложението, да го аргументира и да посочи от къде да се отделят пари за това. „По моя информация няма клуб в България, който да ходи на международно състезание и да не е финансиран от федерацията. Като има такова искане за пари, то трябва да е точно обосновано и да има посочено от къде ще дойдат тези средства.“ Попита дали преди това е проучено за друга възможност за финансиране, преди да искат тази сума от общината.
Въпросът на Маргарит Петров бе дали спортен клуб „Емил Димитров“ ще отива на състезание, или Емил Димитров и Стоян Лилянов, които са в националния отбор на България.
Зам.-кметът Валентина Димулска заяви, че ако това решение бъде гласувано, то възлага на кмета да извърши неправомерни действия, защото средствата за младежки дейности за 2016 година в бюджета са разпределени. 20 000 лв. са предвидени за здравословен начин на живот, опазване на околната среда, култура, изкуство и образование. Още толкова са за спортни изяви и мероприятия, свързани с участието на община Харманли, а други 10 000 лв. са за дейности с индивидуални изяви.
Г-жа Димулска, чийто син 7 години е състезател на този клуб, каза, че й е трудно да повярва за загрижеността на БСП към Модел клуб „Емил Димитров“. „Тази година субсидията им е 7 500 лева и е по-голяма от предишните години. “Тя и парите на другите клубове, които също увеличихме, са недостатъчни, но това е възможността на общината за тази година. Тези средства са за подпомагане на спорта, а не за издръжка на клубове. Моето предложение към съветниците от БСП е: „Нека всеки от вас да дари поне по 100 лева от заплатата си като общински съветник. Аз също ще дам! Така че за 5 минути можем да съберем 1 100 лева и така реално да подпомогнем Емо и Стоян, а не чрез популизъм.“
След края на сесията повече от дузина съветници дариха средства. В списъка нямаше нито едно име от групата на БСП, но по-късно те също се включиха в инициативата и дариха средства.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 4, 2016 07:39
Напиши коментар

5 Коментара

  1. Харманли юли 4, 17:11

    Г-н Бързев се връща в ВиК ЕООД Хасково

    Отговори на този коментар
  2. внук юли 4, 13:23

    Очакваме следващия път да докарат бабички

    Отговори на този коментар
  3. Няма значение юли 4, 12:16

    Г-жа Димулска, не можа ли за запомни пет изречения, че и бяха написани на лист с слово.
    Децата искат 4000лв ТЯ ИМ ДАВА 100….БРАВОООООО…чакаме 50 милиона за които така се говореше!!!

    Отговори на този коментар
    • Има значение юли 4, 13:01

      Г-жа Димулска в момента представлява управлението и може да кажа всичко, защото така правеха и предните управляващи. Нещата се повтарят. А и всички виждат как се осребрява поддръжката на настоящите управляващи и на какво се крепи новото мнозинство 🙂 Не сме видели още Бързев какво ще се облажи за подкрепата си, но с него и без него е все тая, така че той може да почака, освен ако не е гепнал междувременно някой кокал под сурдинка – леко, мазно и незабележимо.

      Отговори на този коментар
    • харманлиец юли 4, 13:21

      На коя „умна глава“ и дойде на блестящата идея да заведе на сесията на Общинския съвет децата от клуба по карабомаделизъм; На съветничката от БСП не и ли беше ясно,че тези деца със или без отпуснати пари няма да отидат на европейско първенство ,че зададе и този въпрос към тях
      ./ заминават само Емил и Стоян/.

      Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама