БСП – Харманли, се разпада, структурите им по селата са с по 2-3 члена

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 9, 2016 13:07

БСП – Харманли, се разпада, структурите им по селата са с по 2-3 члена

БСП – Харманли, започна да се разпада. Членове и симпатизанти на „монолитната“ досега партия, окупирала местната власт, започнаха да странят от столетницата. Младежкото движение „Устрем“ вече е наполовина и на последното събрание присъстваха една част от неговите членове. Извинението на липсващите бе, че са преминали младежка възраст.
На 9 април предстои отчетно-изборна конференция на БСП. Тя ще се състои в Културния център на Харманли. На нея ще трябва да се избере ново местно ръководство, защото според техния устав повече от два мандата един и същи човек не може да бъде председател на общинската структура. При сегашния лидер Минка Стоянова случаят е точно такъв. Възможно е обаче и да остане като използва пролука в устава, тъй като промените са приета преди 2 години и не може да действа със задна дата. А и ако “другарите много настояват“.
В момента червените правят събрания по местните клубове и селата, където верните членове се броят на пръстите на едната ръка. Посетителите са предимно възрастни хора, които даже и не знаят на какво събрание отиват.
Бившият кмет Михаил Лисков агитира той да бъда издигнат и избран за шеф на общинската конференция. На други места спрягат кандидатурата на Добромира Заркова за бъдещ шеф на местната структура. Третото преположение е за д-р Пламен Делчев.
През последната година повече от 90 на сто от управлението на местната партийна организация бе в администрацията и общинските предприятия. Сега повечето от тези хора се отрекоха от партията, за да запазят местатат си.
Освен от харманлийската организация Минка Стоянова най-вероятно ще бъде свалена и от поста на областен шеф, защото срещу нея има недоволни, предвид слабото представяне на последните избори.

Най-интересното място, където БСП направи събрание, бе в с. Бисер. Там общо петима човека се събраха във фургон на овощна градина. Не е известно какво са обсъждали, но е сигурно, че са си припомнили партизанските години, когато червените правиха събранията по землянки.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 9, 2016 13:07
Напиши коментар

1 Коментар

Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама