БСП – Харманли и тази година не пропусна 9 септември

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 26, 2016 10:31

БСП – Харманли и тази година не  пропусна 9 септември

БСП и антифашисти от Харманли почетоха 9 септември. Те се бяха събрали пред паметника в Градската градина, за да отбележат „72-години от победата на Деветосептемврийската социалистическа революция“, както определят святата за тях дата.
Слово произнесе Михаил Лисков, лидер на местните социалисти.
В него той отбеляза „огромните успехи на социализма от 1945 година до 1990-та. През този период БВП на страната се увеличил 26 пъти, а националният доход – 16 пъти, промишлената продукция 104 пъти, селскостопанското производство – 263%.“ Според словото му „реалните доходи на човек са нараснали с 600%. Изпълнена бе заръката на Георги Димитров – България в кратки срокове да направи това, което другите народи са постигнали за столетие“, завърши речта си господин Лисков. Той прикани събралите се да се стягат за предстоящите избори за президент, които били много важни за тях.
На тържеството присъстваха около 60 членове на достолепна възраст и симпатизанти на червената партия. Те поднесоха цвета на паметника, където са изписани имената на антифашисти от Харманли, убити преди 9 септември 1944 година от тогавашната власт. С едноминутно мълчание събралите се почетоха паметта на “жертвите в борбата против монархофашизма“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов септември 26, 2016 10:31
Напиши коментар

2 Коментара

  1. Kalin Biserov септември 28, 14:35

    На тези хора в ушите още им трещи залпът на Аврора, затова са глухи и слепи за реалните проблеми на хората! Вижте ги и им се смейте, защото са глупаци с истерична носталгия по тоталитарното минало!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама