Борисов се похвали, че сбъдва мечти на политици

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 15, 2019 07:10

Борисов се похвали, че сбъдва мечти на политици

Инспекцията на газовата връзка с Гърция от официални лица, водени от премиера, се превърна в атракция. В понеделник, 11 ноември, Бойко Борисов и посланици и чужденци бяха на трасето между селата Орлово и Войводово. Те разгледаха строежа и археологическите разкопки, които се извършват. Посещението му се предаваше на живо от пиара на премиера, а народняшкото поведение на премиера Борисов предизвика много коментари в социалните мрежи. Без да спазва дипломатическия протокол, пред американския посланик Херо Мустафа, на Азербайджан – Наргиз Гурбанова, и на Гърция – Димитрис Хронопулос, той разказа целта на строежа и парите, които държавата отделя за него и за археологическите разкопки на терена.
Бойко Борисов се похвали, че сбъдва мечтите на поколения политици, които са обещавали да осигурят доставки на газ от различни краища на света.
„Догодина най-късно по това време България ще може да доставя втечнена газ от САЩ, Катар, Кипър, Египет и Азербайджан.“
Премиерът сподели, че азербайджанския президент бил много гостоприемен и всеки, който ходил при него след това заявявал, че ще купува газ от там. Това много чачудило борисов – тези хора в сакове, в чанти или в джобове ще я пренасаят тази газ. Затова решил да прави газопроводи, за да може, когато купуваме газ от там, да има по какво да се докара до България.
На въпрос дали интерконекторната връзка ще се отрази на цената на газа за българите той обясни нагледно, че ако на една сергия се предлагат краставици от няколко доставчици, купувачът ще купи най-евтините и най-хубавите и със сигурност ще има избор. Разясни, че „газовият хъб „Балкан“ и това, което правим като газова борса ще даде възможност българските граждани, икономика и индустрия да имат избор и да купуват по-евтина газ. Нека да има конкуренция!“ подчерта премиерът.
След официалната част той, карайки джипа, разходи Херо Мустафа и по други части на трасето, като се държете фамилиарно с посланичката.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 15, 2019 07:10
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама