В Бориславци се надяват светът да научи от Горяна къде е тяхното село

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 30, 2017 09:01

В Бориславци се надяват светът да  научи от Горяна къде е тяхното село

„Горяна Стоева накара да се гордее с успехите й не само Бориславци, а и цяла България.“ С тези думи кметът на селото Таня Барбова откри краткото тържество, посветено на европейската шампионка по бокс Горяна Стоева. На спортистката бяха връчени поздравителни адреси от кметството и от местното читалище.
В словото си кметът каза още: „Това дете полага огромен труд да ни представя на всички състезания по бокс и кикбокс и го прави блестящо. Аз искам да я поздравим за поредния й успех и да и пожелая на предстоящото първенство през ноември в Индия отново да слуша химна на България от най-високата стълбичка.
Гледай само напред и вярвай в себе си. Ти си невероятен спортист, ти си машина. Вярваме в теб. Нека още много пъти ни караш да се гордеем.“
„Много ви благодаря за това, които правите за мен. Такива моменти ме карат да продължа. Искам да благодаря на всички, които ме подкрепят и помагат“, бяха думите на развълнуваната спортистка.
Събралите се й ръкопляскаха и я поздравиха лично, като пожеланията им бяха на следващото първенство целият свят да научи къде е село Бориславци.

 

 

 

 

 

 

Горяна Стоева: „Успехът ме накара да повярвам в себе си“

Имаш толкова много медали, колко труд стои зад тях?
Тренирам от 10 години. Първоначално е започнах Германия с кикбокс. В България, в Хасково, тренирах и бокс, а сега тренирам и двата спорта едновременно.

Кое е най-ценното ти отличие?
Най-ценното отличие е първото място на европейското, което се проведе в България, тази година. Той има и сантиментално значени за мен, защото за този медал съм се трудила много и за първи път осъзнах какво означава да повярваш в себе си.
Другият важен е от световното по кикбокс в Унгария. Той е значим защото е първият ми спечелен медал за България. Преди това съм имала още, но за Германия. Друго е да чуеш химна на Родината си. Аз съм патриотичен човек и това изключително много ме развълнува и разплака. Доста време след спечелването на медала, аз не можах да се успокоя от емоциите.
Благодарна съм на родителите си, на треньорите също.

За къде се подготвяш сега?
За световното в Индия, където конкуренцията ще бъде голяма.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 30, 2017 09:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама