Болницата на Любимец продължава да се разширява

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 23, 2019 13:10

Болницата на Любимец продължава да се разширява

Акценти

  • През 2011 година от тук са преминали 480 човека, а през 2018 на стационарно лечение са лекувани 1 283 пациенти, а 1 000 са обслужени амбулаторно.

Свързани публикации

Болницата на Любимец вече разполага с още един етаж за дейността си. В понеделник, 22 април, бе открит нов диагностично-консултативен блок в отделението по физикална и рехабилитационна медицина. Това стана в навечерието на големия християнски празник Възкресение Христово.
Тържественото откриване се състоя в двора на болничното заведение, където присъстваха официални гости, общественост и пациенти. Тук управителят на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация (СБПЛР) Иван Илиев символично лисна менче вода пред входа, след което официалните гости и граждани разгледаха новата придобивка.
Ремонтът на сградата и оборудването струваха около 250 000 лева, осигурени от правителството и бюджета на община Любимец. На събитието кметът инж. Анастас Анастасов подари нов апарат за ултразвукова терапия. “За 8 години болницата е коренно преобразена. В първите години усилията бяха насочени към ликвидиране на финансовите затруднения на здравното заведение“, сподели той. Мнението му е, че това разширение за пореден път доказва, че развитието и усъвършенстването на здравното заведение е един от основните приоритети на общинския екип.
Народният представител от ГЕРБ – д-р Георги Станков разказа, как през 2011 година са се мъчили да спасят болницата. „Днес вие виждате за тези няколко години и с огромните усилия на кмета и на екипа на болницата, какво е постигнато. Гордея се, когато близки и колеги от страната ме питат вярно ли е, че в Любимец имате толкова модерна болница и високо квалифициран персонал, за които се говори в цяла България“, сподели с гордост д-р Георги Станков.
Доц. д-р Иван Чавдаров, управител на най-голямото лечебно заведение за рехабилитация на детска церебрална парализа „Св. София“, изказа възхищението си от направеното в отделението.
Областният управител на Хасково – Станислав Дечев, поздрави всички за свършената работа и изтъкна, че заслугата за това имат управителя и екипа му, кметът, народните представители и правителството.
Доц. Живко Колев, макар и с шеговит тон, каза, че ако досега Любимец се е гордял само с дините, сега вече с основание може да се гордее и с болницата, която е на национално ниво.
За сравнение, за 2011 г. през „СБПЛР– Любимец“ са преминали 480 човека, докато през 2018-та на стационарно лечение са лекувани 1 283 пациенти, а 1 000 са обслужени амбулаторно.
Специален поздрав към екипа на болницата и всички присъстващи на официалното откриване отправиха самодейци от танцов състав „Сакарци“ към НЧ „Братолюбие-1884“.

В отделението ще се лекуват най-вече деца с церебрална парализа. То разполага с 14 легла и различни уреди.

През 2011 година през „СБПЛРЛюбимец“ са преминали 480 човека, а през 2018 на стационарно лечение са лекувани 1 283 пациенти, а 1 000 са обслужени амбулаторно.

Специален поздрав към екипа на болницата и всички присъстващи на официалното откриване отправиха самодейци от танцов състав „Сакарци“ към НЧ „Братолюбие-1884“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 23, 2019 13:10
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Broker май 3, 14:02

    Нещо да кажете за апартаментите на някой от официалните лица …. В София до тези на Делян Добрев дето плащал наем на майка си…

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама