Болницата на Любимец продължава да се разширява

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 23, 2019 13:10

Болницата на Любимец продължава да се разширява

Акценти

  • През 2011 година от тук са преминали 480 човека, а през 2018 на стационарно лечение са лекувани 1 283 пациенти, а 1 000 са обслужени амбулаторно.

Свързани публикации

Болницата на Любимец вече разполага с още един етаж за дейността си. В понеделник, 22 април, бе открит нов диагностично-консултативен блок в отделението по физикална и рехабилитационна медицина. Това стана в навечерието на големия християнски празник Възкресение Христово.
Тържественото откриване се състоя в двора на болничното заведение, където присъстваха официални гости, общественост и пациенти. Тук управителят на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация (СБПЛР) Иван Илиев символично лисна менче вода пред входа, след което официалните гости и граждани разгледаха новата придобивка.
Ремонтът на сградата и оборудването струваха около 250 000 лева, осигурени от правителството и бюджета на община Любимец. На събитието кметът инж. Анастас Анастасов подари нов апарат за ултразвукова терапия. “За 8 години болницата е коренно преобразена. В първите години усилията бяха насочени към ликвидиране на финансовите затруднения на здравното заведение“, сподели той. Мнението му е, че това разширение за пореден път доказва, че развитието и усъвършенстването на здравното заведение е един от основните приоритети на общинския екип.
Народният представител от ГЕРБ – д-р Георги Станков разказа, как през 2011 година са се мъчили да спасят болницата. „Днес вие виждате за тези няколко години и с огромните усилия на кмета и на екипа на болницата, какво е постигнато. Гордея се, когато близки и колеги от страната ме питат вярно ли е, че в Любимец имате толкова модерна болница и високо квалифициран персонал, за които се говори в цяла България“, сподели с гордост д-р Георги Станков.
Доц. д-р Иван Чавдаров, управител на най-голямото лечебно заведение за рехабилитация на детска церебрална парализа „Св. София“, изказа възхищението си от направеното в отделението.
Областният управител на Хасково – Станислав Дечев, поздрави всички за свършената работа и изтъкна, че заслугата за това имат управителя и екипа му, кметът, народните представители и правителството.
Доц. Живко Колев, макар и с шеговит тон, каза, че ако досега Любимец се е гордял само с дините, сега вече с основание може да се гордее и с болницата, която е на национално ниво.
За сравнение, за 2011 г. през „СБПЛР– Любимец“ са преминали 480 човека, докато през 2018-та на стационарно лечение са лекувани 1 283 пациенти, а 1 000 са обслужени амбулаторно.
Специален поздрав към екипа на болницата и всички присъстващи на официалното откриване отправиха самодейци от танцов състав „Сакарци“ към НЧ „Братолюбие-1884“.

В отделението ще се лекуват най-вече деца с церебрална парализа. То разполага с 14 легла и различни уреди.

През 2011 година през „СБПЛРЛюбимец“ са преминали 480 човека, а през 2018 на стационарно лечение са лекувани 1 283 пациенти, а 1 000 са обслужени амбулаторно.

Специален поздрав към екипа на болницата и всички присъстващи на официалното откриване отправиха самодейци от танцов състав „Сакарци“ към НЧ „Братолюбие-1884“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов април 23, 2019 13:10
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Broker май 3, 14:02

    Нещо да кажете за апартаментите на някой от официалните лица …. В София до тези на Делян Добрев дето плащал наем на майка си…

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.