Бизнесмен със задлъжняла към НАП фирма източил 76 000 от болнични

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 26, 2020 08:56

Бизнесмен със  задлъжняла към НАП фирма източил 76 000 от болнични

Акценти

  • Не стана ясно как след като фирмата дължи 60 000 лева към фонда за социално осигуряване, е могло да се изтеглят още пари.

Свързани публикации

За източване на голяма сума от Националния осигурителен институт с фалшиви болнични, съобщават от полицията. Измамата била разкрита при операция на „Икономическа полиция“ в Пловдив. В нея са участвали лекар и собственик на фирма.

За една година са извадени 117 болнични, по които са изплатени 76 000 лева. На брифинг в Пловдив, даден от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев, зам.-окръжния прокурор Румяна Зайкова – Калеева и наблюдаващия прокурор по делото Димитър Пехливанов бе дадена повече информация.

Лекарят, участвал в схемата е известният в града ортопед д-р Георги Кръстев, който дълги години е председател на лекарската колегия в Пловдив, а в момента е неин секретар. Според събраните доказателства той е действал в комбина със Стефан Г. от Харманли, който регистрирал фирма и с нея източвал НОИ с болнични на назначени служители.

Бизнесменът назначил на трудов договор 10 човека, а в последствие започнал да издава болнични, въпреки че нито един от служителите не е бил болен, не е бил на преглед,

Стефан С. Г., който също е бил „болен“, като управител на фирмата, е получил 53 900 лева под формата на болнични. Сумата, преведена към работниците е 76 000 лева, като тези пари са били преведени по микросметки, а след това той ги превеждал в собствената си сметка.

В същото време фирмата дължи 60 000 лева към фонда за социално осигуряване.

Управителят на дружеството„Джи Еф Ти- България“  ЕООД, която е прилагала схемата, е регистрирана в Индустриалната зона на Харманли. В момента се укривал и е обявен за общодържавно издирване, съобщиха полицаите.

Стефан С. Г., който живее в София, е известен в Града на Белоногата и с други операции, които законът преследва.

Снимка: mdclip.in

Иван Атанасов
От Иван Атанасов август 26, 2020 08:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама