Бисерчани почетоха паметта на загиналите в наводнението преди 4 години

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 7, 2016 08:39

Бисерчани почетоха паметта на загиналите в наводнението преди 4 години

Акценти

  • При наводнението през 2012 година тук загинаха шестима жители
  • Прокуратурата не е посочила виновник за смъртта им.

Свързани публикации

Заупокоийна молитва в памет на загиналите в наводнението на 6 февруари 2012 година бе отслужена в село Бисер. В църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ се събраха стотици бисерчани, които запалиха свещ и си спомниха за заминалите си от тoзи свят.

С тях бяха и кметът на общината Мария Киркова, заместничаката й Валентина Димулска и председателят на ОбС Иван Димитров.

Във фоайето на местното читалище бе представена изложба на художника Димитър Кафеджиев. Тя е озаглавена „БисериАда“ и е посветена на наводнението. Рисунките са с въглен.

В центъра на селото свещеник освети курбан, който бе раздаден на населението. Бисерчани събраха пари и закупиха 7 овце, от който бе приготвен той.

При наводнението през 2012 година загинаха шестима жители на селото и до ден днешен прокуратурата не е посочила виновник за смъртта на тези хора.

През миналия месец в Окръжен съд – Хасково, са внесени над 30 иска срещу община Харманли. Една част са от наследници на загинали, втора от тези с разрушени постройки, а третите са на бисерчани, чиито имоти са били засегнати.

Общата сума на исковете, с които те настояват за обезщетение, е за няколко милиона лева. Подалите ги настояват да се търси и персонална отговорност от длъжностни лица, които те смятат, че са виновни за дадените жертви.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 7, 2016 08:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.