Бисерчани почетоха паметта на загиналите в наводнението преди 4 години

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 7, 2016 08:39

Бисерчани почетоха паметта на загиналите в наводнението преди 4 години

Акценти

  • При наводнението през 2012 година тук загинаха шестима жители
  • Прокуратурата не е посочила виновник за смъртта им.

Свързани публикации

Заупокоийна молитва в памет на загиналите в наводнението на 6 февруари 2012 година бе отслужена в село Бисер. В църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ се събраха стотици бисерчани, които запалиха свещ и си спомниха за заминалите си от тoзи свят.

С тях бяха и кметът на общината Мария Киркова, заместничаката й Валентина Димулска и председателят на ОбС Иван Димитров.

Във фоайето на местното читалище бе представена изложба на художника Димитър Кафеджиев. Тя е озаглавена „БисериАда“ и е посветена на наводнението. Рисунките са с въглен.

В центъра на селото свещеник освети курбан, който бе раздаден на населението. Бисерчани събраха пари и закупиха 7 овце, от който бе приготвен той.

При наводнението през 2012 година загинаха шестима жители на селото и до ден днешен прокуратурата не е посочила виновник за смъртта на тези хора.

През миналия месец в Окръжен съд – Хасково, са внесени над 30 иска срещу община Харманли. Една част са от наследници на загинали, втора от тези с разрушени постройки, а третите са на бисерчани, чиито имоти са били засегнати.

Общата сума на исковете, с които те настояват за обезщетение, е за няколко милиона лева. Подалите ги настояват да се търси и персонална отговорност от длъжностни лица, които те смятат, че са виновни за дадените жертви.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов февруари 7, 2016 08:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама