Бездомни кучета и голям бюджет разпалиха страсти във ФБ

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 9, 2020 10:55

Бездомни кучета и голям бюджет разпалиха страсти във ФБ

Акценти

  • # 38/922, година XVII, 9 - 15 октомври2020 г.Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

В края на миналата седмица във Фейсбук бяха публикувани снимки на уплашени кучета в клетки. Общинският съветник Николай Георгиев, на чиято страница бяха качени, твърди, че те са правени от бдителни граждани от базата на ОП „Превенция и строителство”. Обвинява Община Харманли за нехуманно отношение към животните, въпреки огромния бюджет, който има отделен (според него той е 700 000 лева).
Загрижени за отношението към животните са и от Сдружението „Зоодоброволци”.
Свързахме се със заместник-кмета Валентина Димулска. Тя заяви, че през миналата седмица са хванати две кучета в Харманли. Настанени са временно в клетки, които не са приют. Те се държат там само докато се отведат в клиника в Димитровград, с която от Общината имат сключен договор. В края на седмицата това е нямало как да стане, затова в началото на тази ще бъдат откарани за преглед от ветеринар. Там ще бъдат кастрирани и обезпаразитени, но на едното се налага да се направи и допълнителна манипулация, която не фигурира в договора. Около врата му има сезал, който се е впил и трябва да се премахне. От Общината ще поемат тези разходи, които са извън договора, а кметът Мария Киркова е разпоредила това да стане.
Госпожа Димулска не пожела да коментира голямата сума на бюджета, посочена от Николай Георгиев във фейсбук профила му, но каза, че в посочената от него цифра има много нули.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 9, 2020 10:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама