Банкомат бълва увредени банкноти

Руска Георгиева
От Руска Георгиева ноември 14, 2015 12:12

Банкомат бълва увредени банкноти

Акценти

  • От Пощенска банка отказали да и сменят банкнотата
  • От ОББ пък искали 10 процента за услугата за подмяна на 20-левката

Свързани публикации

Увредена двайсетолевка, с която не може да се купи нищо, изтегли жителка на Елхово от банкомат в болницата.  Бившата служителка от японската компания ,,Язаки“ решила да похарчи част от последната си заплата в магазин за месо. Голямо било учудването на жената, когато магазинерката отказала да приеме банкнотата от 20 лв, с която искала да плати. Погледнала и видяла, че е боядисана в розово и има вид на изпрана. Жената имала в себе си и още пари и платила с друга банкнота. Тогава си спомнила, че изтеглила цялата си заплата от банкомата на Пощенска банка под формата на двайсетолевки.

Опитала се да ползва червената банкнота и в други търговски обекти, но напразно. Не искали да я обменят в много от банките. От Пощенска отказали под предлог, че фирма,,Юнис“ зарежда банкоматите там и те трябва да носят отговорност.

От ОББ пък искали 10 процента за услугата за подмяна на подобна банкнота.

Потърсено е мнението на и на болницата. От лабораторията, която е непосредствена близост до банкомата служителката се оплаква, че се е изпълнила постоянно да я занимават гражданите с проблемите около банкомата. Имало много подобни случаи.

Случвало се е преди няколко години пак същата жена да изтегли банкноти с вид на обгорени и да плаща за обмяната им. Имало случай банкомата да взема картите на клиентите и те да се чудят как да се оправят.

Секретарката на управителя на болницата каза, че банкомата бил много отдавна там.Според нейните думи от поставянето на банкомата там болницата нищо не печелела и нямала отношение към него.

Руска Георгиева
От Руска Георгиева ноември 14, 2015 12:12
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Компетентен ноември 15, 22:14

    Цялата отговорност е на Пощенска банка явно разчитат,че градът е малък и хората са прости и няма да си потърсят правата . Въпросът е ,че е много трудно да се докаже, няма значение кой зарежда банкомата дори и Папата да е пише ли Пощенска банка тя е отговорна. А болницата ТРЯБВА да печели от банкомата защото обикновено банката разполагаща банкомат в кой да е обект плаща наем за него на стопанина , в случая ако не плаща питайте шефа на болницата ! Егати случая като в държава от третия свят ! Отнесете въпроса до КЗП като им пишете !

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама