България участва с щанд на германски симпозиум

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 16, 2016 07:03

България участва с щанд на германски симпозиум

Акценти

  • Акценти на тазгодишния симпозиум са непредсказуемото икономическо развитие и рисковете.

Свързани публикации

България участва за първи път с информационен щанд на най-големия годишен симпозиум на BME – Германският съюз за снабдяване и логистика, който се провежда в Берлин от 9 до 11 ноември 2016 г. Щандът е изграден от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), като присъстват представители и на Българската агенция за инвестиции. На официалното откриване на симпозиума взеха участие посланикът на България в Германия Ради Найденов и Никола Стоянов, зам.-изпълнителен директор на ИАНМСП.

Присъствието на симпозиума е с цел презентация на България, българската икономика, малките и средните предприятия, създаване на контакти, обмен на добри практики, запознаване с най-новите тенденции, привличане на инвеститори и привличане на партньори с цел насърчаване на българския износ.

Акценти на тазгодишния симпозиум са непредсказуемото икономическо развитие и рисковете. Противно на надеждите, забавянето на икономическия ръст в Китай, геополитическата криза в Близкия изток и финансовата ситуация в страните износителки на петрол, поставят предизвикателство пред експортно-ориентираните икономики. Симпозиумът се провежда под мотото“ „The new Normal“ и е посветен  специално на следните теми: План „2030: “Thinking out of the box”, Прогнозиране и подсигуряване на процеса на снабдяване, „Балансът“ по-ниски разходи – по-високо качество, Управление на доставките: необходимост от по-интензивно бизнес сътрудничество, Задълбочаване на партньорството по веригата добавена стойност, Глобални рискове: Разпознава и мерки за противодействие, Дигитални приложения.

Германският съюз за снабдяване и логистика BME е създаден през 1954 г. В него членуват над 9200 индивидуални и корпоративни компании – от малки фирми до големи предприятия. Обемът на покупки на членовете на съюза възлиза на над 1.25 трилиона евро годишно. На симпозиума в Берлин участват повече от 2000 купувачи.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов ноември 16, 2016 07:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама