Артисти от 5 държави се представят на театралния фестивал в Тополовград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 20, 2018 10:58

Артисти от 5 държави се представят  на театралния фестивал в Тополовград

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, #20/100 18-24 май 2018

Свързани публикации

Български артисти, живеещи в други държави, ще доминират на XXIII театрален фестивал в Тополовград. Форматът на събитието тази година е по-различен от предишните и публиката ще може да види на сцената родни самодейци, живеещи в Австрия, Канада, Молдова, Сърбия, Украйна, които впечатляват с таланта и любовта към родината.
В понеделник Международният фестивал на любителските комедийни театри започна с фестивално шествие, при което участниците в него преминаха по главната улица и достигнаха до площад „Възраждане“, където се състоя тържествен концерт. След това артистите преминаха по червен килим до залата на читалище „Св. Св. Кирил и Методий“, където бе официалното откриване. То започна с „Върви народе възродени“ изпълнена от детска вокална група, а публиката пя заедно с децата.
Събитието бе уважено от двама депутати – Виолета Желева и Павел Шопов, трима местни съветници, гости от други градове и съседна Турция.
Фестивалът откри зам.-кметът Маргарита Георгиева, която каза, че „Тополовград разтваря обятията си за ценителите и любителите на комедийния театър, а той всяка година по това време допълва очарованието на пролетта.“
Зам.-министърът на културата Румен Димитров прочете Поздравителен адрес от министъра на културата. „Приветствам усилията на организаторите за развитието на този традиционен форум за среща с образци на българската и световната драматургия, за приобщаване към общочовешки ценности, посредством изразните средства на театралното изкуство.“ Председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев изпрати поздравление, в което казва: „Вече 23 години този фестивал зарежда публиката с естетика, талант и въображение. Освен удоволствието за зрителите, която ще се наслади на автентичното и неподправено присъствие на най-добрите творци, това събитие ще донесе много емоции за самите участници.”
Изявите на 19-те състава ще бъдат от 14 до 20 май в залата на местното читалище, в Елхово и в Свиленград, а официалното закриване и награждаване на фестивала ще се състои в неделя.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 20, 2018 10:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама