Артисти от 5 държави се представят на театралния фестивал в Тополовград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 20, 2018 10:58

Артисти от 5 държави се представят  на театралния фестивал в Тополовград

Български артисти, живеещи в други държави, ще доминират на XXIII театрален фестивал в Тополовград. Форматът на събитието тази година е по-различен от предишните и публиката ще може да види на сцената родни самодейци, живеещи в Австрия, Канада, Молдова, Сърбия, Украйна, които впечатляват с таланта и любовта към родината.
В понеделник Международният фестивал на любителските комедийни театри започна с фестивално шествие, при което участниците в него преминаха по главната улица и достигнаха до площад „Възраждане“, където се състоя тържествен концерт. След това артистите преминаха по червен килим до залата на читалище „Св. Св. Кирил и Методий“, където бе официалното откриване. То започна с „Върви народе възродени“ изпълнена от детска вокална група, а публиката пя заедно с децата.
Събитието бе уважено от двама депутати – Виолета Желева и Павел Шопов, трима местни съветници, гости от други градове и съседна Турция.
Фестивалът откри зам.-кметът Маргарита Георгиева, която каза, че „Тополовград разтваря обятията си за ценителите и любителите на комедийния театър, а той всяка година по това време допълва очарованието на пролетта.“
Зам.-министърът на културата Румен Димитров прочете Поздравителен адрес от министъра на културата. „Приветствам усилията на организаторите за развитието на този традиционен форум за среща с образци на българската и световната драматургия, за приобщаване към общочовешки ценности, посредством изразните средства на театралното изкуство.“ Председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев изпрати поздравление, в което казва: „Вече 23 години този фестивал зарежда публиката с естетика, талант и въображение. Освен удоволствието за зрителите, която ще се наслади на автентичното и неподправено присъствие на най-добрите творци, това събитие ще донесе много емоции за самите участници.”
Изявите на 19-те състава ще бъдат от 14 до 20 май в залата на местното читалище, в Елхово и в Свиленград, а официалното закриване и награждаване на фестивала ще се състои в неделя.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 20, 2018 10:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.