Арест за роми, обиждали полицаи и граждани

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 22, 2017 08:06

Арест за роми, обиждали  полицаи и граждани

Трима роми бяха осъдени на 3 денонощия арест от Харманлийския районен съд по Указа за борба с дребното хулиганство (УБДХ).
Зинко Йорданов, на 17 години, и Кирил Асенов, на 29 години, ще трябва да стоят в ареста затова, че са се държали арогантно, обиждали полицаи и граждани. Двамата са от Гълъбово, а в неделя, 14 май, били на гости на чичо си в Симеоновград. Посред обед се напили и пуснали музиката силно. Това обезпокоило съседите и Петър Запрянов отишъл с колата си и им направил забележка. Двамата го посрещнали агресивно и не само че не намалили музиката, ами започнали да удрят и ритат колата му, да го заплашват. Той се обадил на полицията и от там дошли двама служители. Те се опитали да разговарят с пияните, но те се държали агресивно и с тях и продължавали обидите и заканите. Псували, ругаели, обиждали служителите на редаи ги провокирали, като казвали: “Какви полицаи сте вие да ни задържате!” В съдебната зала единият полицай сподели: “Седемнадесет години стаж имам, но досега такова арогантно поведение не съм виждал!“ Нарушителите били отведени в участъка, за да 4се изясни случая. Там двамата продължили да се държат арогантно, като да обиждали държавата, наричайки я “скапана” и полицията.
В понеделник бяха изправени пред съда в Харманли и осъдени по бързата процедура. Пред съдията те се самоопределиха като роми. При установяване на самоличността на единия обвиняем, той не знаеше годината, в която е роден и се наложи служебния адвокат да му каже. И двамата се разкаяха и на няколко пъти повториха, че съжаляват за деянието си.
Двамата работели в Чехия, но там са нямали разправии с полицаите.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 22, 2017 08:06
Напиши коментар

1 Коментар

  1. хм май 22, 11:04

    Какви роми – живи цигани.И това ще продължава, ще им даваме помощи, детски и помощи за отопление. Знаете ли, че като им дават помощи за отопление ги осигуряват здравно за цяла година. А Вие как се осигурявате?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама