Английски момичета от Срем спечелиха награди от Дубай

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 13, 2019 09:22

Английски момичета от Срем  спечелиха награди от Дубай

Англичанки с дом в с. Срем спечелиха награди от състезание в Дубай, съобщи „Елхово нюз“, позовавайки се на сайта ezdapress.com.
В първите дни на новата година две сестри развели българския флаг на състезание по надбягване с понита за Купата на Шейх Мохамед Бин Рашид Ал Мактум. То се провело в Endurance City в Дубай. По-малката сестра – 8-годишната Ева Хоп (Eva Hoppe), станала втора от общо 43 състезатели на дистанция 2 километра. Нейн партньор в състезанието е бил високият 107 см при холката паломино жребец на име Голд Скай (Gold Sky), собственост на конюшните Ал Даби Дубай.
Амелия Хоп (Amelia Hoppe), на 11 години, завършила пета с кестенявия жребец Марти (Marty) в гонката на 2 км за понита с височина от 111 до 120 см.
И двете момичета в интервютата си след състезанието се идентифицират като българки.
Те идват в къщата си в село Срем през лятото, а техните родители – по-често.
„Основахме конна база „Сакар“ през 2018 г. и се надяваме не само да учим други деца да яздят добре, но също така да заобичат да прекарват време с конете и да усетят колко добродетели носи това.
Днес повече от всичко е важно за децата да излязат навън, да открият спорта, който обичат, когато са още малки, и като успеят, упражненията и тренировките вече не са скучно задължение, а  страст за цял живот“ – споделя майката Кърсти Хоп. Тя казва, че любовта им към конете започнала, когато момичетата са на две години. Тогава те се качвали на гърба на кобилата Луси и яздели по цели часове.

снимка: ezdapress.com.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 13, 2019 09:22
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама