Английски момичета от Срем спечелиха награди от Дубай

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 13, 2019 09:22

Английски момичета от Срем  спечелиха награди от Дубай

Англичанки с дом в с. Срем спечелиха награди от състезание в Дубай, съобщи „Елхово нюз“, позовавайки се на сайта ezdapress.com.
В първите дни на новата година две сестри развели българския флаг на състезание по надбягване с понита за Купата на Шейх Мохамед Бин Рашид Ал Мактум. То се провело в Endurance City в Дубай. По-малката сестра – 8-годишната Ева Хоп (Eva Hoppe), станала втора от общо 43 състезатели на дистанция 2 километра. Нейн партньор в състезанието е бил високият 107 см при холката паломино жребец на име Голд Скай (Gold Sky), собственост на конюшните Ал Даби Дубай.
Амелия Хоп (Amelia Hoppe), на 11 години, завършила пета с кестенявия жребец Марти (Marty) в гонката на 2 км за понита с височина от 111 до 120 см.
И двете момичета в интервютата си след състезанието се идентифицират като българки.
Те идват в къщата си в село Срем през лятото, а техните родители – по-често.
„Основахме конна база „Сакар“ през 2018 г. и се надяваме не само да учим други деца да яздят добре, но също така да заобичат да прекарват време с конете и да усетят колко добродетели носи това.
Днес повече от всичко е важно за децата да излязат навън, да открият спорта, който обичат, когато са още малки, и като успеят, упражненията и тренировките вече не са скучно задължение, а  страст за цял живот“ – споделя майката Кърсти Хоп. Тя казва, че любовта им към конете започнала, когато момичетата са на две години. Тогава те се качвали на гърба на кобилата Луси и яздели по цели часове.

снимка: ezdapress.com.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов януари 13, 2019 09:22
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.