Ангел Джамбазки: „Лагерът в Харманли е празен и трябва да се закрие“

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 16, 2018 08:27

Ангел Джамбазки: „Лагерът в Харманли е празен и трябва да се закрие“

Акценти

  • Правителството няма да приеме върнати бежанци

Свързани публикации

„Лагерът в Харманли е празен, в него според директора в момента има 220 човека“, това каза евродепутатът Ангел Джамбазки, който заедно с Александър Сиди, депутат от ВМРО, посетиха Регистрационно приемателен център (РПЦ) – Харманли. Двамата заявиха, че повечето от помещенията са затворени. Господин Джамбазки настоява центрове за бежанци да бъдат закрити, да бъдат консервирани, запечатани, а мигрантите да се настаняват в други, създадени близо до границата. Той даде за пример и другите лагери за мигранти, които са в София, които също са празни.
Центърът за мигранти в Пъстрогор също е празен.
Посещението на двамата активисти от ВМРО бе във връзка със зачестилите слухове, че в страната ни връщат хиляди мигранти със самолети, които след това с камиони са извозвани до лагерите. Той е посетил и други центрове в страната, където положението било същото.
Така той опроверга фалшивите новини, които се тиражират главно във Фейсбук за нашествие на мигранти в България и по този начин свърши работата на Държавна агенция за бежанците, от където до този момент не бяха излезнали със становище по въпроса.
На другия въпрос дали България ще приеме на територията си, върнати от други страни мигранти, отговори, че това правителство не може да си позволи да направи тази стъпка.

Той не коментира въпроса защо България е най-нежелана дестинация за мигрантите и защо никой не иска да остане в нея.
На въпроса дали знаят, че ако лагерът се закрие, ще се затворят над 100 работни места в малкия град, отговори Александър Сиди: „Не мисля, че държавата трябва да отделя средства за работни места за лагер, където няма емигранти.
Според евродепутата в Турция има безредици и гражданска война, която може да се разгори и именно от там може да се очакват мигранти. Определи досегашните като нелегални емигранти.
Отбеляза, че в България имало неправителствени организации, които водят враждебна политика спрямо страната. Преди време по негово настояване НАП започна проверки на правозащитни организации.
Евродепутатът заяви, че в Европа не може има солидарност при поемането на бежанците. „Който говори за солидарност, е лицемер и лъжец“, е неговото мнение. Каза още, че продължават битката в Европейския парламент за промяна на Дъблинските регламенти. „Те са два, безкрайно остарели, и са заплаха за България, Гърция, Испания и Италия, фронтовите държави“.
С крайните си непремерени, расистки изказвания Ангел Джамбазки е определен от евродепутата Катрин Биърдър като „разколна и омразна личност, която е много далеч от британските ценности на толерантност и състрадание“.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов юли 16, 2018 08:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама