Новини от Хасковска област и Югоизточна България

Текст, снимки и видео от Хасковска област и Югоизточна България

Анастас Анастасов: „Ще дам всичко от себе си да оправдая доверието на хората“

7 минути

„За мен няма по-важно нещо от доверието на хората. Това е отговорност, която винаги съм осъзнавал, и ще дам всичко от себе си да я оправдая.“ Това каза Анастас Анастасов, който за трети път встъпи в длъжност на 4 ноември, понеделник, като кмет на общината.
На официалната сесия председателят на Общинската избирателна комисия обяви официално резултатите от местните избори на 27 октомври.
На церемонията в понеделник клетва положиха и новоизбраните общински съветници. На първото си заседание те избраха Мария Станкова за председател. Тя заема този пост за трети път и каза, че счита за изключителна отговорност да ръководи действията на всички общински съветници в полза на жителите на община Любимец.
В приветственото си слово Анастас Анастасов каза още: „Заставам пред вас за трети път като кмет на община Любимец с много отговорност, с много грижа за нашия прекрасен град и община. Заставам пред вас с чувството на дълбока благодарност към тези, които участваха в изборите. На първо място са хората, които с цялото уважение на демократичните принципи и форми носят наименованието избиратели. Няма как да изброя имената на тези 4 641 жители на общината, които упражниха най-свещеното право на свободния човек, правото да избира. Благодаря за проявената гражданска активност, за осъзнаването, че сами трябва да направляваме съдбините си и за проявената свободна воля.
В моя динамичен живот съм осъзнал и изпитал, че няма по-важно нещо от доверието на хората. Това е отговорност, която винаги съм осъзнавал и ще дам всичко от себе си да я оправдая.“
Той се обърна и към 3 651-те души, които са гласували за него. „Вие най-много ме задължавате. След края на този мандат няма да се срамувате от своя избор, ще бъдете горди.“
Обръщението му към симпатизантите на БСП бе, че уважава тяхната амбиция, желание за промяна и активно включване в обществения живот. „Не приемайте резултатите от изборите като трагична загуба. Битките ги губят вое-началниците, войните ги печелят хората. Искам хората да спечелят, защото са любимчани, независимо какви убеждения, минало или емоции имат.
Градоначалникът изказа своето убеждение за бъдещото сътрудничество в ОбС и че се надява добрите решения за общината да ги вземат заедно тук, в тази зала, водени единствено от интересите на гражданите.
„Пожелавам ви вие да бъдете общинските съветници, през чийто мандат са взети най-добрите решения за община Любимец, каза на финала на речта си господин Анастасов.
След края на официалната част отец Трифон Караджонов отслужи водосвет пред сградата на Общинска администрация за бъдещата успешна дейност на новото ръководство на общината.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Verified by MonsterInsights