С вдигането знамената на България и ЕС започна Празникът на Симеоновград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 9, 2018 08:56

С вдигането знамената на България и  ЕС започна Празникът на Симеоновград

С вдигането знамената на България и ЕС започна официалната част за Празника на Симеоновград. Той се отбелязва на 6 декември, Никулден, и на този ден кметът Милена Рангелова и председателят на ОбС Светлана Манолова, под звуците на двата химна, издигнаха флаговете на пилоните на площад „Шейновски“.
След церемонията гости и общински съветници се пренесоха в залата на ОбА, където се състоя Тържествена сесия.
„Искам от сърце да благодаря на всички, които подкрепят нашите усилия за развитие на общината”, каза кметът Милена Рангелова в словото си.
Областният управител, инж. Станислав Дечев, каза, че за него винаги е било чест да бъде гост на тази община. „За мен е много важно да бъда и през друго време тук, когато правя приемни и се срещам с хората“, каза той и пожела на кмета и на съветниците да продължават да взимат мъдри решения.
В залата ученици от СУ „Климент Охридски“ прочетоха свои есета за родния си град.
На сесията Тодор Пиличев (кмет 1980 – 83 г. ) получи Поздравителен адрес и плакат от ОбА и ОбС – Свиленград. Председателят Светлана Манолова му благодари, че е посветил живота си за възкресяването на историята на Симеоновград. Той бе развълнуван и каза, че продължава да издирва и публикува материали, свързани със славното минало на града.
В края на сесията госпожа Манолова подари на всички съветници плакет, тъй като това е последната Тържествена сесия на този ОбС за тази година.
Честванията продължиха в салона на читалище ”Развитие – 1882, където се състоя с празничен концерт и награждаване на 10-те най-добри спортисти и изявени деца на общината.
От 17:30 ч. бе запалването на светлините на Коледната елха пред сградата на ОбА, Симеоновград.

Честванията за празника на града започнаха сутринта в църквата „Св. Николай“, където отец Димитър отслужи литургия. Там бе раздаден и рибен курбан, приготвен от именника Никола Караиванов.

На другия ден в салона на читалище Развитие“ вокална група „Водолей“ отбеляза своята 20-годишнина.

„]

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 9, 2018 08:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.