С вдигането знамената на България и ЕС започна Празникът на Симеоновград

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 9, 2018 08:56

С вдигането знамената на България и  ЕС започна Празникът на Симеоновград

С вдигането знамената на България и ЕС започна официалната част за Празника на Симеоновград. Той се отбелязва на 6 декември, Никулден, и на този ден кметът Милена Рангелова и председателят на ОбС Светлана Манолова, под звуците на двата химна, издигнаха флаговете на пилоните на площад „Шейновски“.
След церемонията гости и общински съветници се пренесоха в залата на ОбА, където се състоя Тържествена сесия.
„Искам от сърце да благодаря на всички, които подкрепят нашите усилия за развитие на общината”, каза кметът Милена Рангелова в словото си.
Областният управител, инж. Станислав Дечев, каза, че за него винаги е било чест да бъде гост на тази община. „За мен е много важно да бъда и през друго време тук, когато правя приемни и се срещам с хората“, каза той и пожела на кмета и на съветниците да продължават да взимат мъдри решения.
В залата ученици от СУ „Климент Охридски“ прочетоха свои есета за родния си град.
На сесията Тодор Пиличев (кмет 1980 – 83 г. ) получи Поздравителен адрес и плакат от ОбА и ОбС – Свиленград. Председателят Светлана Манолова му благодари, че е посветил живота си за възкресяването на историята на Симеоновград. Той бе развълнуван и каза, че продължава да издирва и публикува материали, свързани със славното минало на града.
В края на сесията госпожа Манолова подари на всички съветници плакет, тъй като това е последната Тържествена сесия на този ОбС за тази година.
Честванията продължиха в салона на читалище ”Развитие – 1882, където се състоя с празничен концерт и награждаване на 10-те най-добри спортисти и изявени деца на общината.
От 17:30 ч. бе запалването на светлините на Коледната елха пред сградата на ОбА, Симеоновград.

Честванията за празника на града започнаха сутринта в църквата „Св. Николай“, където отец Димитър отслужи литургия. Там бе раздаден и рибен курбан, приготвен от именника Никола Караиванов.

На другия ден в салона на читалище Развитие“ вокална група „Водолей“ отбеляза своята 20-годишнина.

„]

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 9, 2018 08:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама