Руска техника за $5,1 милиарда е унищожила украинската армия

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 13, 2022 19:58

Руска техника за $5,1 милиарда е унищожила украинската армия

Акценти

  • Украинският министър на външните работи Дмитрий Кулеба заяви в понеделник, че Украйна желае да проведе преки разговори между президента Владимир Зеленски и руския му колега Владимир Путин, тъй като Путин е този, който "взема окончателните решения".

Свързани публикации

Украинската армия е унищожила 2593 единици вражеска техника от началото на войната до 12 март, според Генералния щаб на Украйна.

Това оборудване включва 58 самолета, 83 хеликоптера, 363 танка и 1205 бойни бронирани машини (ACV). Forbes оценява стойността на цялото руско оборудване, загубено във войната с Украйна, на над 5,1 милиарда долара. Това е почти 700 милиарда рубли.

47% от общите загуби са самолети и хеликоптери, 29% – танкове, 14% – бойни бронирани машини. По-специално, унищожените танкове струват на Русия 1,5 милиарда долара, а ACV – 0,7 милиарда долара, самолети и хеликоптери – 2,4 милиарда долара, се казва в официалното съобщение на Генералния щаб

  Ξ Руските войски вече са убили 2187 жители на Мариупол, съобщи градският съвет на Мариупол в Telegram. „Всеки ден Мариупол страда от въздушни нападения на руски фашисти. Най-малко 22 бомбардировки над спокоен град през последните 24 часа. Около 100 бомби вече са хвърлени върху Мариупол“, се казва в съобщението.

  Ξ Твърди се, че чеченският ръководител Кадиров лично е пристигнал в зоната за специални операции в Украйна. В мрежата се появи видео, на което се вижда как главата на Чечения Рамзан Кадиров е заобиколен от бойци, участващи в руската специална операция в Украйна. Lenta.ru

  Ξ Ръководителят на Министерството на финансите Силуанов каза, че Русия ще плати държавния дълг в рубли, докато западните страни не размразят техните златни и валутни резерви. Lenta.ru

  Ξ МВФ очаква дълбока рецесия в Русия заради западните санкции. Фондът вече не смята за невъзможно да настъпи фалит в страната ТАСС.

  Ξ Централната банка на Русия ще промени процедурата за изчисляване на официалните курсове на долара и еврото. Официалният курс на долара ще бъде определен въз основа на данните на Московската борса за среднопретегления обменен курс спрямо рублата за транзакции, сключени от 10:00 до 16:30 московско време.

  Ξ Русия разширява атаката, за да удари военна база близо до Полша.

  Ξ Руски войници са оковали за стълб техен войник с гранатомет за да не дезертира. Той е би открит от украинци замръзнал и в Телеграм бе пуснато видео.

  Ξ Окупаторите съсредоточават основните усилия в посока Кривой рог и за превземане на Николаев, съобщава Генералният щаб наУкрайна

  Ξ През 17-те дни на войната на Русия срещу Украйна белоруската рубла девалвира спрямо долара с около 45%. Най-големият срив на курса през последните 20 години

  Ξ В град Белгород, се намира военният лагер на Белгородската военна комендатура. Там извършват действия по досъдебно разследване към военнослужещи от въоръжените сили на Руската федерация, които отказват да участват във военни действия.

  Ξ Турският дрон Bayraktar TB2 Kil – списък с поразените от него цели.

  Ξ САЩ заявяват, че Китай ще бъде изправен пред тежки „последствия“, ако подпомогне Русия в нейното нахлуване в Украйна, според съобщения в американските медии. Съобщава се, че неназовани служители са съобщили на множество американски информационни издания, че Русия е поискала от Китай военна помощ, след като е започнала инвазията.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов март 13, 2022 19:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама