16 години затвор за жестоко убийство в Хасково

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 16, 2014 17:06

16 години затвор за жестоко убийство в Хасково

Акценти

  • На заседанието днес, Георги Демирев призна изцяло фактите от обвинителния акт

Свързани публикации

На 16,6 години затвор бе осъден Георги Демирев от Окръжен съд Хасково днес. Мъжът от сливенското село Самуилово бе признат за виновен, че на 1 ноември 2013 г., е убил по особено жесток начин своята бивша приятелка Мария Илиева в дома. Престъплението потресе хасковския квартал „Куба”. В деня на убийството Георги отишъл до апартамента й и поискал да подновят отношенията си, но тя отказала. Това разгневило Демирев, което го провокирало да извади нож с дължина 26 см и да я прободе 18 пъти, твърди прокуратурата. Според обвинителят Дарина Славова, той е направил няколко опита да се самоубие.

Наказателният процес днес премина по съкратената процедура, при което съдът е длъжен да намали наказанието с една трета. Преди няколко месеца делото приключи с 18 години затвор за Георги Демирев, но заради технически пропуски състав на Апелативен съд върна папките в Хасково и постанови делото да се гледа отново.

На заседанието днес Георги Демирев призна изцяло фактите от обвинителния акт. Роднините на убитата Мария Илиева поискаха 170 000 лв., кръвнина. Магистратите присъдиха той да плати 110 000 лв.

Сакарнюз
От Сакарнюз декември 16, 2014 17:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама