Ще реши ли днес местната управа съдбата на някогашната спортна зала?

Сакарнюз
От Сакарнюз август 29, 2008 09:03

Ще реши ли днес местната управа съдбата на някогашната спортна зала?

Акценти

  • Вестник НОВИНИ, Интеренет издание година VI, 29 авг. - 4 септ. 2008 г

Свързани публикации

Продължава от миналия брой

Коста Пляков

3. възстановяване на инсталацията на питейната вода от дясното крило на залата.
4. Поставяне на нови кранове и душове за вода в някои от баните.
5. Подмяна счупените стъкла навсякъде в залата.
6. Ремонт на механизмите за сваляне и вдигане на баскетболните табла.
7. Цялостно подновяване на залата във всички вътрешни салони и помещения.
Няма да се спирам по така многото проблеми на градския стадион, които трябва да се решават. Всеки, който желае да разбере какво е необходимо да се извърши по възстановяването на стадиона, да го посети. И с няколко думи: основен ремонт на трибуните, лекоатлетическата писта, футболното поле, секторите, подновяване на условията във футболната съблекалня. И не на последно място – ремонтите и подобрението на плажната площ около басейна и ремонт вътре в басейна.
Наистина цялостното подобрение на спортната база е огромна задача на сегашното общинско ръководство. Непосилна задача за недостатъчните финансови възможности на общината. Но всичко трябва да се извърши по етапно. Да се направи мотивирано предложение за финансова помощ в това отношение до Държавната агенция за младежта и спорта и лично до Весела Лечева, като председател. Да се покани за едно посещение в Тополовград. Да се потърсят и други източници за осигурявене на средства.
Докато общинското ръководство не се обърне с лице и не приеме при сърце подобрението на спортната база, тя ще продължава да бъде в това незавидно състояние и негодна за използване.
Строителството, поддържането и подновяването на спортната база, разглеждано в контекста на масовата физкултура, масовизирането на спортовете и повишаване на спортното майсторство, трябва да бъде неотложна задача, ако искаме да сме в унисон с тенденциите на съвременното развитие на спорта и в духа на протичащите демократични процеси, които се извършват в нашата страна, на изискванията на пазарната икономика и на изискванията, отговарящи на потребностите на времето, в което живеем.
Виждайки сегашното състояние на базата в града, не мога да се спотайвам зад тези нейни тревожни факти, да проявявам безразличие и вредна търпимост, да бъда ням зрител и особено, когато трябва да изкажа личната си позиция по немалкото проблеми в областта на спорта и на спортната ни база, може би по обективни, но най-вече по субективни причини на отговарящите в това отношение.
И за това не мога безропотно да приема тази нейна жалка участ, от безразличието към нея на имащите власт от години наред в нашия град. И следователно, без колебание изказвам това свое притеснение, защото и аз през тези години съм полагал за нейното създаване.

Край

Сакарнюз
От Сакарнюз август 29, 2008 09:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама