Шеф Ангелов раздаде боб по чорбаджийски

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 16, 2023 12:27

Шеф Ангелов раздаде боб по чорбаджийски

Акценти

  • "Коледа на хармана" се проведе в парка "Димана Данева"

Свързани публикации

Чорбаджийски боб с пушени кокали, пушен бекон, пушени свински гърди и зеленчуци, сготвени в Юнашкия тиган на шеф Ангелов бе атракцията на „Коледа на хармана“ в Харманли.

Тя се проведе в парка „Димана Данева“ и на нея различни организации и институции представиха приготвени от тях традиционни ястия за Бъдни вечер и Коледа. В ястието на готвача Ангел Ангелов имаше още пушени кокали, пушен бекон, пушени свински гърди и зеленчуци.
След като бе приготвено, бе раздадено на гостите на празника.
Освен ястия от училищата предлагаха празнични украшения с благотворителна цел, които бяха изложили в дървените къщички. За посетителите имаше и греяно вино.
Кулинарните произведения бяха разделени в няколко категории и производителите им получиха награди. В категория „Ястия за Бъдни вечер“ най-добро бе нахут със зеле, приготвено от с. Върбово, а втори бяха доситеевци с постен боб с чесън, а на трето от с. Лешниково с постни сърми.
При „Коледни ястия“ на първо място са с. Иваново със свински кебап, втори – с. Върбово с капама от дивеч, а трети – с. Доситеево със зеле с осмянка.
В категория „Обредни хлябове, питки, баници“ най-високо бе оценена питка с билки на Антоанета Николова, а след нея се наредиха майсторите от Лешниково със суха содена питка и масленица на Дейна Радева.
В категория „Празнични сладкиши и десерти“ коледните сладки на НЧ „Харманли“ се оказаха най-сладки. След тях бе баклавата от Рогозиново и саралия от с. Върбово
„Най-оригинална презентация“ бе дадена на домашния шоколад на Катя Кавръкова, на тортата „Бяла зима“ от с. Бисер и на местни деликатеси, произведени с. Любеново.
„Коледа на хармана“ се провежда за втори път на това място.
През миналата година на това събитие бе Иван Звездев.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов декември 16, 2023 12:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама