„Хеброс – 1921“ обърна „Любимец – 2018“ от 0:2

Веселин Тонев
От Веселин Тонев април 9, 2024 10:06

„Хеброс – 1921“ обърна „Любимец – 2018“ от 0:2

Акценти

  • Антирекорд: Два отбора: "Върбица" и "Сакарски спортист" не се явиха в този кръг да гостуват на своите съперници

Свързани публикации

Чудесен мач на стадиона в Харманли изнесоха футболистите на „Хеброс – 1921“ и „Любимец – 2018“. Домакините спечелиха с 3:2, след като обърнаха резултата от 0:2 за любимчани.

Още през първата част отборът на „Хеброс“ изпусна три голови положения, но гостите се приспособиха по-бързо и на свой ред поведоха. Първи в 22-ата минута след самостоятелен рейд се разписа Божидар Христов, а 10 минути по-късно Петър Георгиев удвои за гостите. Влезлият като резерва за „Хеброс“ африканец Канде Самура намали в 43-ата минута. Така завърши полувремето и никой не очакваше предстоящия обрат. Той обаче се случи след напористите контри на Марко Марков, който не спираше да тормози защитата на Любимец. Не само, че създаде куп ситуации пред вратата на Стефан Златанов, но и успя да се разпише на два пъти и да оформи крайното 3:2 за „Хеброс“.

При видимо превъзходство през целия мач лидерът „Свиленград“ победи като гост „Раковски – 1923“ с 6:1 на стадиона в Ивайловград. Публиката се наслади на майсторските голове на шест различни футболисти от гостите. Серията започна Пейо Батинов, следван от Христо Димитров, Теодор Стефанов, Здравко Илиев, Антон Огнянов и Емил Зотев.

Нова победа постигна съставът на ОФК „Хасково“. Момчетата на треньора Живко Иробалиев успяха да се наложат като гости с 2:1 над „Марица“ в Симеоновград. Ерен Емин вкара за хасковлии в 55-ата минута, но опитният Даниел Ганев изравни 20 минути по-късно и вкара мача в интрига. Победата заслужаваха и двата отбора, но тя се усмихна на Христо Капитанов, който матира защитата на домакините в 88-ата минута и даде победата на ОФК „Хасково“.

Новакът в групата „Харманли“ също продължава с победите през пролетния сезон. В неделя отборът победи с 2:0 при гостуването си на „Саяна – 2“, а срещата се състоя от 12:00 часа в Горски извор. Завърналият се след наказание Хакан Мустафа откри в 36-ата минута, а 4 по-късно Димитър Янков Димитров оформи крайния резултат. Победата бе като символичен жест и подарък за рожденика и треньор на Харманли Теодор Нейков.

Два отбора: „Върбица“, Бенковски и „Сакарски спортист“, Тополовград/ не се явиха в този кръг да гостуват на своите съперници. Отборът от Област Кърджали смени няколко пъти часа на мача с „Любимец – 2000“ и накрая от ръководството съобщиха, че няма да пътуват.

Тополовградчани пък не съумяха да скалъпят единадесет играчи и също не се явиха срещу „Хасково 2022“ на стадион „Младост“. Това е второ неявяване на отбора за мач, а при трето такова, те ще бъдат извадени от групата.

Програма 18 кръг:

13 април, събота/ – 17:00 часа:

„Харманли“ – „Марица“ на стадион „Хеброс“

„Раковски – 1923“ – „Върбица“ в Ивайловград

„Свиленград“ – „Хасково –  2022“ на стадион „Колодрума“

14 април, неделя – 17:00 часа:

„Сакарски спортист“ – „Хеброс -1921“ в Срем

„Любимец – 2018“ – „Саяна – 2“ в Любимец

ОФК „Хасково“ – „Любимец – 2000“ на стадион „Младост“

Веселин Тонев
От Веселин Тонев април 9, 2024 10:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама