С почит и преклонение бе отбелязана годишнината от гибелта на Левски в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 19, 2024 16:00

С почит и преклонение бе отбелязана годишнината от гибелта на Левски в Тополовград

Акценти

  • Имаше шествие по централния площад,

Свързани публикации

С внушително присъствие на площад „Освобождение“ в Тополовград на 19 февруари подобаващо бе отбелязана сто петдесет и една годишнина от обесването на Апостола на свободата Васил Левски.
Колоната от граждани, представители на различни организации, институции, училища, читалища и граждани застанаха пред паметника на падналите за свободата и независимостта на България, където младите рецитатори от Състава за художествено слово „Сладкодумци“ с ръководител Тонка Славкова изнесоха вълнуващ рецитал по стихове за Апостола.
Силно слово за мястото на Васил Левски в българската история произнесе секретарят на читалище „Св. св. Кирил и Методий 1894“ Райна Зотова.
Венци и цветя в знак на почит и признателност поднесоха: ОбС и ОбА – Тополовград, РУ „Полиция“, Читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1894“, ОбО на офицерите от запаса и резерва, СУ „Д-р П. Берон“, НУ „Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Иван Вазов“ – с. Устрем, ДГ „Щастлива детство“, ИТН, ПП ГЕРБ, ОбС на БСП.
Паметта на Васил Левски бе почетена с поднасяне на венци и цветя пред паметната му плоча на сградата на читалището в с. Орлов дол. Там Апостола е идвал на два пъти, пял е в църква по време на служба в нея и е създал местен комитет.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 19, 2024 16:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама