Стоичков даде старт на футболен турнир

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 23, 2017 08:48

Стоичков даде старт на футболен турнир

Милена Митева

Христо Стоичков даде старт на първия футболен турнир „Сава Савов”. Той се състоя на стадион „Хеброс” в Харманли на 19 септември, вторник, и е в памет на треньора, който го обучава, когато Камата игра тук. Носителят на златната топка пристигна в Града на Белоногата, за да връчи купи и награди на най-добрите деца, участващи в първото издание на този турнир. В него участваха детски отбори от цялата страна.
На първо място в класирането бе отборът на „Марица” – Пловдив. Второто място грабна „АФК” Хасково, а третото и четвъртото място си поделиха отборите на „Юнайтед” – Пловдив, и „Харманли – 04”. Всички участници получиха купи и грамоти от футболната легенда. Като подарък от кмета Мария Киркова, Камата получи тениска с автографите на младите футболни надежди от „Харманли – 04”, с треньор Георги Стайков. „Приемете този подарък като символ на благодарност и уважение от всички нас. Силно се надявам едно от тези имена да бъде следващият Стоичков от Харманли”, каза още градоначалникът.
За да стане това събитие традиционно, госпожа Киркова помоли най-известната Осмица да обещае, че той ще продължава да го подкрепя. Стоичков сподели: „Този град е от малкото в България, които е давал и ще дава големи спортисти”.
“Горд съм, че точно от този стадион съм тръгнал за големия футбол. Благодаря на моите колеги, които също са тука, защото Сава Савов ни показа как трябва да се трудим, как трябва да тренираме и как трябва да играем. И от днес този турнир няма никога да спре!”, заяви футболната легенда.
С плакет на община Харманли беше удостоен и инициаторът на събитието – Иван Савов, син на Сава Савов. Награди за футболистите бяха дадени и от него.
Община Харманли също осигури официална вечеря за всички участници.
Малки и големи фенове на един от най-добрите играчи на света в продължение на два часа се снимаха и искаха автографи за спомен.
Някои от присъстващите обещаха на легендата да присъстват на звездния футболен мач – Дрийм тейм Барселона vs Отбор Стоичков.

Христо Стоичков е най-успелият български футболист, носител на най-престижните футболни награди (Златна топка, Златна обувка), носител на купата на Европейските шампиони, Купата на носителите на национални купи, избран в идеалния състав и голмайстор на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994.
Той е трикратен шампион на България и петкратен шампион на Испания. Избиран е за Футболист № 1 на България 5 пъти.

Сакарнюз
От Сакарнюз септември 23, 2017 08:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама