Сигурността за вас е важна за нас!

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 27, 2023 11:00

Сигурността за вас е важна за нас!

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 40/1064, година XX, 27 - 02 ноември 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Преди дни, на 11 октомври, се навършиха 10 години, от както нашият малък град даде подслон на хора, засегнати от глобален конфликт. В началото на бежанския поток бяха истинските емигранти, тези, които се спасяват от войната в Сирия. Профилът на бежанците се промени през годините. Сега в бежанския лагер в Харманли пребивават хора, предимно младежи, за които е трудно да се каже от коя държава идват. Тук наблюдаваме и т.нар. сблъсък на културите. С болка констатирах след последния протест как изглежда дигата под моста. Изхвърлянето на опаковки, неспазване на елементарни норми на хигиена и пр. замърсяват града ни, особено централната градска част. Известни са и притесненията, които предизвиква присъствието им в града, най-вече сред младите жени по улиците и парковете.
Този проблем не ни е безразличен и това е видно от програмата на Коалиция „БСП за България“. Единствено ние разписахме и популяризирахме резюме на програмата си, където в част втора „Обществен ред и сигурност“ официално заставаме до притеснените си съграждани, поемайки политическата отговорност за провеждане на местен референдум относно статута на лагера. Необходимо е да се положат съвместни усилия заедно с държавната агенция за бежанците, като крайната цел е нормализиране живота в Харманли. Напълно подкрепяме усилията на инициативния комитет от млади жители на града ни, които като доброволци работят за това проблемите на Харманли да бъдат забелязани от държавните институции и медиите. Самите ние като граждани вземаме участие в протестите.
Тук е мястото да се каже и да се знае, че този бежански лагер е държавна структура и никоя общинска администрация и кмет на града нямат отношение към неговото позициониране в Харманли. Решението е от преди 12 години. По тази тема в заключение ще кажа, че за нас най-важно е спокойствието на съгражданите ни и ще работим това да се случи!
В същия раздел на програмата ни е засегнат и друг важен проблем, а именно – периодично почистване на речните корита на територията на цялата община.
Към този момент коритото на река Харманлийска, която е на територията на града, е в изключително притеснително състояние. В предизборните срещи, които проведохме, съгражданите ни изразяват безпокойство от гората, растяща край речното корито и навлизайки в него. Почистването на речните корита касае и други населени места на територията на Община Харманли. Проблеми в тази посока има в селата Славяново, Българин, Върбово и не само. Друг проблем, който не е отнесен в раздел сигурност, но е не по-малко важен за решаване, е този с бездомните животни. Предвидено е в програмата ни изграждане на приют за бездомни животни. Държавата отделя достатъчно средства, за да може община като Харманли да се ползва от тях за решаване на проблема. Бе констатиран интересен факт, а именно – наличие на бездомни животни в Харманли, които са с ушни марки от други области /напр. Пловдив/, но това е друга тема.
В заключение заявявам, че като потомствен харманлиец проблемите на общината са моя болка и ако получа вашия кредит на доверие, ще работя заедно с екипа си за това Харманли отново да стане спокоен и чист град!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Сакарнюз
От Сакарнюз октомври 27, 2023 11:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама