Русия носи държавна отговорност за нарушения от Конвенцията за геноцида

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 29, 2022 08:55

Русия носи държавна отговорност за нарушения от Конвенцията за геноцида

Акценти

  • Това е проект на Института "Нови линии" и Центъра за правата на човека "Раул Валенберг",

Свързани публикации

Публичното подстрекаване към геноцид над украинския народ е отделно престъпление.
Това се казва в доклад, озаглавен „Независим правен анализ на нарушенията на Конвенцията за геноцида в Украйна от страна на Руската федерация и задължението за предотвратяване“, чието резюме беше публикувано от Укринформ.

Това е проект на Института „Нови линии“ и Центъра за правата на човека „Раул Валенберг“, които събраха три екипа от експерти, за да оценят темата. Това включва екип от юристи и експерти по геноцид, втора група от разследващи разузнаването с отворени източници и лингвисти, които успяха да използват обширния първичен архив, който тази война вече е създала – от прихванати комуникации и свидетелски показания.

Ξ Русия манипулира информацията за морската блокада на Украйна, за да отмени санкциите – британското разузнаване.

Ξ Русия Министерство на отбраната: Руски самолети унищожиха голям арсенал от украински войски в Кривой рог
Ξ Високоточни ракети с голям обсег на действие на ВВС на Русия унищожили голям арсенал от ВСУ в склада на едно от предприятията в Кривой рог, Днепропетровска област“, ​​каза генералът пред „РИА Новости“

Ξ Сръбският вестник Danas, позовавайки се на местни адвокати, съобщи, че руската компания Yandex може да транспортира 300 служители в Сърбия и вече търси помещения. От пресслужбата на компанията „Газета.Ru“ отказаха да отговорят на тази информация.

Ξ Путин е призован да проведе „преки, сериозни преговори“ със Зеленски.

Еманюел Макрон и Олаф Шолц разговаряха с г-н Путин по телефона в продължение на 80 минути. И двамата  „настояли за незабавно прекратяване на огъня и изтегляне на руските войски“, съобщи канцеларията на канцлера=

Ξ Военното разузнаване на Украйна е получило доказателства за използването на микроелектроника, произведена в Съединените щати, във въоръжението и военното оборудване на страната-окупатор. За това пише американският журналист Хауърд Алтман в The War Zone.
Чипове чуждестранно производство са засечени от служители на Министерството на отбраната на Украйна в руските системи за противовъздушна отбрана „Панцир“, ударни хеликоптери Ка-52 „Алигатор“ и крилати ракети Х-101.

Ξ  Украинските войски откриха френска модерна термовизионна матрица с двойно предназначение Lynred PYCO-640-046 (Ulis) в расистки дрон „Орлан“ производство 2022 г.
Серийният номер в матрицата ще помогне на компетентните органи на ЕС да идентифицират схемите за заобикаляне и участващите компании.

Снимка: en.defence-ua

Иван Атанасов
От Иван Атанасов май 29, 2022 08:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама