Ромите нещо пасуват, наблюдава се изборен туризъм

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 29, 2023 19:25

Ромите нещо пасуват, наблюдава се изборен туризъм

Акценти

  • Първите прогнозни резултати ще излезнат след 21:00 часа

Свързани публикации

Активността на избирателите се увеличи, а в много малки населени места пристигнаха хора от другаде, за да гласуват. В с. Поляново, Харманлийско има около 40 човека от Бургас и други населени места.

В Симеоновградско също има такива в село Тянево, в общинския център, където някои от тези гласоподаватели не знаят в коя секция ще гласуват. По улиците на село Плевун, Ивайловградско днес бяха паркирани много коли с регистрационни номера от други области. В списъците им има близо 50 човека, регистрирани само за тези избори.

Пак в тази община, в безлюдното село Драбишна известно с луксозната си вила също има много хора от другаде, решили да упражнят правото си на глас именно тук.

В Харманли в секциите, където традиционно се изявяват ромите от двете махали през целия ден останаха пусти. В цялата община към 16:00 часа правото си на глас бяха употребили 30%.

По активност първи са отново Маджарово, с близо 60%, а най-слабо гласуват в Димитровград – 32,24%.

Прави впечатление, че Любимец, от където е шампионът по преференции в страната, гласуването не протича по сценарий. До 16:00 часа гласът си бяха дали едва 40%. Веднага след това бяха активирани тарторите на гласоподавателите от ромската махала.

В Стамболовско, микробус с подвижна изборна урна, обикаляше селата. Тя е предназначена за гласуване на хора със сериозни заболявания, които не могат да стигнат до секциите, но гласоподавателите често излизаха на улицата да благодарят и изпратят хората, които са ги уважили.   

Колко избиратели упражниха правото си на глас днес до 16:00 часа, вижте по долу.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 29, 2023 19:25
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама