Първи медал за България на Балканиадата, Саръбоюков го спечели

Сакарнюз
От Сакарнюз февруари 17, 2024 17:13

Първи медал за България на Балканиадата, Саръбоюков го спечели

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 07/1079, година XXl, 16 - 22 февруари 2024 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

Божидар Сърбоюков спечели трето място в дисциплината скок дължина на провеждащата се Балканиада по лека атлетика в Истанбул, Турция. Тя приключи на 10 февруари.
Най-добрият му скок, измерващ 7,74 м бе в петия му опит. Преди това той постигна резултат от 7.64 м в първия и 7.67 м във втория.
За съжаление третият, четвъртият и шестият му бяха неуспешни. Атлетът от Харманли, сподели в интервю, че е останал разочарован от своето представяне.
Шампион в дисциплината стана Лука Цуркович от Хърватия, който скочи 7,81 м, а сребърният медал отиде при Андреас Трайковски от Северна Македония, който постигна резултат 7,79 м.

Българските национали по лека атлетика завършиха Балканиадата с впечатляващ актив от общо четири медала – един златен, един сребърен и два бронзови. Мирела Демирева грабна балканската титла в скока на височина, а Иво Балабанов си осигури вицешампионското място на 3000 метра. Освен това Божидар Сарабоюков и Пламена Миткова спечелиха бронзови медали в дисциплината скок дължина.

Габриела Петрова пропусна Балканиадата по лека атлетика в зала в Истанбул. Мениджърът й Веница Атанасова съобщи за Sportal.bg, че Петрова е получила дискомфорт по време на турнира в Гент по-рано през месеца и е останала на възстановителни процедури в Пловдив. Тя трябваше да стартира в тройния скок в Истанбул, след като тази зима се завърна на пистата след близо 2-годишно отсъствие заради контузии. Петрова заема трето място в световната ранглиста за сезона с 14.38 метра. Все още не е ясно дали тя ще стартира и на Националния шампионат за мъже и жени в зала във “Фестивална” следващия уикенд, тъй като основната цел пред нейния екип е да се запази здрава за летния сезон, когато предстоят Европейско първенство в Рим и Олимпийските игри в Париж.

Снимка: Интернет

Сакарнюз
От Сакарнюз февруари 17, 2024 17:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама