Първа победа на „Раковски – 1923“ в Горски извор

Веселин Тонев
От Веселин Тонев ноември 14, 2023 10:16

Първа победа на „Раковски – 1923“ в Горски извор

Акценти

  • Свиленград“ не остави съмнение за лидерство, надигравайки като гост „Любимец 2018“ със 7:1

Свързани публикации

„Свиленград“ не остави съмнение за лидерство, надигравайки като гост „Любимец 2018“ със 7:1. Във вратата на домакините се разписаха Димитър Петров с 2 гола, както и Йордан Лозанов, Емилиян Зотев, Кольо Чахов , Добри Димитров и автогол. В последния 11-ти кръг „Свиленград“ приема състава на „Върбица“, Бенковски, който се представя отлично до този момент.

В дерби играно в събота отборът на „ОФК Хасково“ тежко наби „Хеброс 1921“ с 5:1 в двубой от Областната група игран на стадион „Младост“ в Хасково. Момчетата на треньора Живко Иробалиев след този успех се изкачиха на второто място с 21 точки.

Домакините поведоха с 2:0 като във вратата на „Хеброс“ се разписаха голмайсторът Кирчо Крумов и Петьо Николов. Гостите върнаха едно попадение чрез Даниел Иванов и можеха да изравнят, но вратарят Георги Тодоров изпорти дузпа срещу своя колега. Така завърши и първата част.

През второто полувреме хасковлии бяха пълни господари и с още два гола на Ахмед Рамадан и един гол на Митко Палазов направиха победата си доста изразителна.

Последният есенен кръг „ОФК Хасково“ ще гостува на „Сакарски спортист“, а срещата е в село Срем.

В друго дерби играно в Харманли, едноименният тим на града и новак в групата се наложи с 3:1 над „Хасково – 2022“ и така запази интригата за второто място в групата, където са още „ОФК Хасково“ и „Върбица“. Именно „Върбица“ се справи с 8:0 над гостите от „Сакарски спортист“, а мачът се състоя на стадион „Младост“ в Хасково. Момчетата на треньора Любо Йорданов имаха пълно превъзходство. Голмайстори станаха Синан Ферат /16, 21 и 30 мин./, Владимир Яков /6, 19, 52 мин./, Йозем Трифонов – 15 мин. и Вальо Драганов в 36-ата минута. 

Първа победа един кръг преди края на есенния  полусезон постигна състава на „Раковски – 1923“. Момчетата на Стоян Делчев го направиха на чужд терен в Горски извор, като се наложиха с 2:3 над „Саяна II“. Ивайловградчани поведоха с 3:0 до 38-ата минута. Първият гол бе от дузпа. Точен бе Мариян Георгиев, а след него се разписаха още Димитър Дюлгеров и Николай Деликостов. Домакините не се примириха така лесно и бяха на крачка от изравняване. Първо Иван Русев намали, а Ангел Вълчев направи 2:3. Така завърши мача на двата отбора от долната част на таблицата. Иван Русев получи втори жълт картон и ще пропусне последния мач на сезона идващата неделя.

Безкомпромисна победа с 0:5 като гост постигна и миналогодишният фаворит на групата „Любимец – 2000“. Футболистите на президента Наско Сталев подчиниха „Марица“ на собствения им стадион „Христо Ботев“ в Симеоновград. Първи се разписа Калоян Славов, а по две попадения добавиха Костадин Гочев и Николай Аргатов.

Програмата на 11-ти кръг:

В събота, 18 ноември, от 14:30 часа играят:

„Раковски – 1923“ – „Марица“ в Симеоновград

„Хеброс – 19214 – „Харманли“ на ст. „Хеброс“

„Свиленград“ – „Върбица“ на ст. „Колодрума“

В неделя от 14:30 часа играят:

„Любимец 2000“ – „Любимец 2018“ в Любимец

Хасково 20224 – „Саяна II“ на ст. „Младост“

„Сакарски спортист“ – „ОФК Хасково4 в Срем

Веселин Тонев
От Веселин Тонев ноември 14, 2023 10:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама