Председателят на ВАС придобил вила с басейн с минерална вода за 10 000 лв, седмицата 24-30 октомври

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 31, 2022 16:57

Председателят на ВАС придобил вила с басейн с минерална вода за 10 000 лв, седмицата 24-30 октомври

Акценти

  • За същата къща е имало проект за къща за гости на стойност 264 642 лв. и договор за европейско финансиране, който впоследствие е анулиран

Свързани публикации

¿ 24 октомври
Израел атакува и унищожи летище „Димас“ в Сирия, където се произвеждаха боеприпаси и резервни части за иранските дронове-камикадзе, които масово се използват от Русия в Украйна.
Десетки хиляди в Будапеща излязоха на протест с искания да няма идеология в учебните програми, а учителите да имат по-добри условия на работа. Недоволство има и от близките отношения на Орбан с Владимир Путин.

¿ 25 октомври
От гражданската организация „Боец“ излязоха на протест срещу президента Румен Радев и председателя на Народното събрание Вежди Рашидов.
Служебният кабинет одобри проекта на договор със САЩ за придобиване на още 8 нови изтребителя F-16 Block 70, както и боеприпаси, средства за обучение, средства за поддръжка, резервни части.
Частично слънчево затъмнение можеше да се наблюдава на територията на България.
За София затъмнението започна в 12:27:16 ч. Най-голямо закриване на слънчевия диск – до 32.1% от площта му, се наблюдаваше в 13:36:39 ч.

¿ 26 октомври
Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков е придобил през 2016 г. вила с басейн с минерална вода на цена от 10 000 лв., разкри разследващият сайт BIRD.  Той отрича да става въпрос за симулативна сделка, въпреки че за същата къща е имало проект за къща за гости на стойност 264 642 лв. и договор за европейско финансиране, който впоследствие е анулиран.
Доскоро единственият обвиняем за пране на пари, предназначени за строежа на магистрала „Хемус“, Борислав Колев, вече не е под домашен арест.

¿ 27 октомври
Остри критики спрямо позицията на Унгария и България към войната в Украйна отправи военният министър и вицепремиер на Латвия Артис Пабрикс. В интервю за тв „Настоящее время“ Пабрикс заяви, че решението на двете страни, членки на НАТО и ЕС, да не дават оръжие е много близка до предателство.
Рекордни количества оръжия, горива и ток е продала България на външните пазари през първото полугодие на годината. Това е станало за сметка на тройното нарастване на внесените нефт газ и въглища от Русия.

¿ 28 октомври
Почина Йовка Йовчева, която бе един от емблематичните гласове на ефира през последните две десетилетия. Водещата на „РеАктивно“ и „Кой говори?“ ва „Дарир радио“ почина след дълга битка с онкологично заболяване.
Премиерите на България и Република Северна Македония Гълъб Донев и Димитър Ковачевски дадоха началото строителството на част от Коридор 8 в югозападната ни съседка.
Жертвите на Хелуин партито в Сеул надхвърлиха 150, Южна Корея е национален траур.

¿ 30 октомври
Жалбата на Делян Пеевски срещу санкциите по закона „Магнитски“ в САЩ изобщо да не бъде разглеждана от съда. Такава е позицията на американските власти пред Окръжния съд на Съединените щати за окръг Колумбия, където българският депутат е завел иск срещу санкциите, съобщи разследващият сайт BIRD.

Иван Атанасов
От Иван Атанасов октомври 31, 2022 16:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама