По отсечката от пътя Тополовград – с. Светлина се работи усилено

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 31, 2023 09:34

По отсечката от пътя Тополовград – с. Светлина се работи усилено

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, бр. 29/1053, година XX, 28 - 03 август 2023 г.
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Любимец, Маджарово, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Минерални бани

Свързани публикации

След като в миналия брой ви информирахме какво е положението по отсечката от разклона за манастира „Св. Троица“ до разклона за селата Устрем и Срем, сега ще направим това за другата част от пътя за Стара Загора,.
От Тополовград в местността Ханчето, до новоизградения мост, е положен навсякъде първият пласт от асфалтовата настилка. По тази част от пътя вървят поставянето на бордюри в определени участъци, довършването на отводнителни съоръжение и други дребни ремонтни дейности.
На около километър от този мост, в посока разклона за селата Орлов дол – Каменна река, се изгражда друго мостово съоръжение, по което както се вижда от приложената снимка, предстои още доста работа. Тя е направена на 25 юли. От този строеж до Светлина и края на ремонта на територията на Хасковска област се работи интензивно – насипване на чакъл, валиране, довършителни работи покрай пътните съоръжения. Трасето се подготвя за полагането на асфалтова настилка.
От края му към Полски градец обаче нещата нито изглеждат, нито стоят добре засега. По наша информация, тъй като АПИ не е комплектован с ръководен състав, са спрени всички обществени поръчки и търгове.
Дали ще има раздвижване за тази отсечка, която би дала завършен вид на пътя за Стара Загора, предстои да видим.
Що се касае до цялостното завършване на частта от пътя за Стара Загора от Устрем през Тополовград до Светлина, то крайният срок за завършването ѝ не е променен – 30 септември 2023 година.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 31, 2023 09:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама