Постановката „ Хитър Петър“ на ТС „Антракт“ бе приятна изненада

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 4, 2023 09:17

Постановката „ Хитър Петър“ на ТС „Антракт“ бе приятна изненада

Акценти

  • Регионален вестник „Сакарнюз“ 30 – 06 юли 2023 г., брой 25/1049, година XX
  • Излиза всеки петък в общините: Харманли, Любимец, Тополовград, Симеоновград, Свиленград, Ивайловград, Маджарово, Минерални бани.

Свързани публикации

Ученическата формация на Театрална студия „Антракт“ при ОУ „Иван Вазов“ в с. Устрем изненада приятно учениците и учителите и жителите на селото с новата си постановка. Този път тя бе „Хитър Петър“ по Маргарит Минков и представлението беше на 22 юни по обяд в селото.
Това бе петата подред постановка, която реализира ТС в рамките на 6 години под ръководството на Росен Пурлантов, който е учител в основното училище в Устрем. Тя винаги е с различен актьорски състав, тъй като след седми клас децата отиват да учат на други места. Всеки път обаче децата и режисьор – постановчика са справят по един чудесен начин, както беше и този път за радост на всички зрители в залата.
Ето и кои бяха главните действащи лица в ролите в постановката: Хитър Петър – Иван Танев, Попа – Христо Михайлов, Бащата – Георги Кирязов, Бакалина – Жанета Великова, Кмета – Росен Георгиев, Слугата Горчо – Вичо Танев, Пенка – Станка Ковачева, Чорбаджията – Жеко Стефанов, Миленка – Борислава Николова, Депутатина – Матео Атанасов.
Художник на постановката е Христо Дюлгеров, костюмите са от ТК „Мариета и Марионета“, музикалното оформление осигури Димитър Тодоров.
Интересното при ТС „Антракт“ е, че тя съществува в два варианта, освен този при ОУ „Иван Вазов“ в Устрем, така и в Тополовград с деца от СУ „Д-р Петър Берон“ и НУ „Кирил и Методий“ и с ползването на базата, методическата, техническа помощ и всестранната поддръжка на читалище „Св. св. Кирил и Методий 1894“.
И още нещо интересно, връзката в последните две постановки на формациите в Устрем и Тополовград /съответно „Непокорната принцеса“ и „Хитър Петър“/, е ученика Матео Атанасов, едно безспорно талантливо момче, който участва и в двете – първо в Устрем, втори път в Тополовград. Поради големия интерес в с. Устрем постановката „Хитър Петър“ бе представена втори път на 27 юни от 19.30 часа, отново при препълнен със зрители салон.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 4, 2023 09:17
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама